capella davídica. En aquesta ocasió acompanyada de Maria Camps, Eulàlia Salvanyà, Joan Falcón i Lluis Sintes - javier

TW
0

Les memorables melodies de "Le Petit Messe Solemnelle", de Gioachino Rossini, van esdevenir ahir purs sentiments en les veus de la Capella Davídica de la Catedral de Menorca, dirigida per Gabriel Barceló, que va comptar per a l'ocasió amb els solistes Maria Camps, Eulalia Salbanyà, Joan C. Falcón i Lluis Sintes que brodaren una missa de la que s'ha dit que ni és petita ni tampoc particularment solemne com anuncia el seu títol, no obstant potser per l'estil inequívocament operístic de l'obra s'ha fet famosa.

La música passa d'un silenci espiritual a una alta intensitat trullosa. Comença amb la tranquil·litat del Kyrie eleison que canta cadenciosament la coral acompanyada dels pianos amb Suso González, Assumpta Coma i Guillem Busquets amb l'harmonium.
La missa continua amb grans intensitats que s'adiuen amb la profunda visió religiosa dels texts.

El concert sacre s'emmarca en els actes de la Setmana Santa per les que en aquesta ocasió La Capella Davídica ha escollit un títol sacre de Rossini datat el 1863 quan l'autor estava ja pròxim a la seva mort.

Després del concert d'anit de la Capella Davídica al Teatre Principal, que va simplement omplir el pati de butaques, es repeteix avui a l'església del Socors de Ciutadella a les 20 hores.