música. Tommaso Capellato lidera una formació que combina la seva bateria amb el saxo tenor de Michael Blake, el piano De Giovanni Guidi i el contrabaix de Joe Rehmer. Tots ells van oferir un jazz d’alt nivell per encetar el Festival Internacional. - Cris

TW
0

El XII Festival Internacional de Jazz de Menorca-Primavera 2010 va quedar inaugurat divendres amb una gran actuació a càrrec del Tommaso Capellato Quartet, un concert que va fer que el teatre del Casino 17 de Gener de Ciutadella s'omplís de gent desitjosa d'escoltar bona música.

El quartet format pel bateria i compositor Tommaso Capellato, el saxo tenor de Michael Blake, el pianista Giovanni Guidi i el contrabaixista Joe Rehmer va sortir a l'escenari passades les deu de la nit decidit a enlluernar la sala amb les seves notes. El públic assistent va poder presenciar la compenetració dels músics que compaginaven elaborades composicions per als quatre instruments, amb solos de saxo, de bateria, de contrabaix i de piano que demostraven la qualitat interpretativa de cadascun dels integrants del grup.

Els assistents van escoltar les composicions de Tommaso, un jove atret per la música des dels vuit anys, i la curiositat del qual pels diferents estils musicals el va dur a viatjar a diversos països del món. Així, en la seva música s'hi pot assaborir el jazz nordamericà del que es va impregnar els nou anys que va estar a Nova York.

El quartet va veure gratificada la seva actuació amb forts aplaudiments al final de l'actuació, motivant així la interpretació d'un bis que també va ser ovacionat.

Properes cites
La propera actuació en sala del festival serà dia 23 d'abril al Teatre Principal, amb el Randy Weston "African Rhythms" Trio. Abans, del 9 al 17 d'abril es farà la Trobada de Dixieland a Ciutadella, Ferreries, Es Mercadal, Alaior i Maó amb Los Krokodillos, Lazy Chickens, La Xaranga Xubec i el grup de dixie de l'Escola de Música de Ciutadella.