TW
0

El proper dissabte dia 17 tindrà lloc la III Ciclomarató Menorca 300, una prova que des de fa tres anys organitza l'Associació Cicloturista de Menorca, i que recorrerà tot el litoral illenc partint de bon matí de la seu del club al port de Maó, per arribar a les platges i als indrets més bells i emblemàtics. El recorregut de la prova, que pot servir com a requisit per a marxes de llarga distància que es celebrin a la resta de l'Estat o a l'estranger, compta amb 303 quilòmetres de distància en total i un desnivell acumulat de 3.300 metres.

Tal com expliquen des de l'Associació, la filosofia de la prova no és gens competitiva. No existeixen classificacions. Es tracta d'una activitat lliure en la que cada participant s'autogestiona. Es pot completar en grup o en solitari i a la velocitat que a cadascú més li convengui. De fet, en aquest tipus de proves és fonamental dosificar les pròpies energies.

Hi pot participar qualsevol ciclista o cicloturista amb llicència federativa amb l'assegurança corresponent. Els organitzadors facilitaran un carnet de ruta a cada participant on s'aniran anotant els llocs i les direccions de cada control, els quilometratges i els horaris d'obertura i tancament d'aquests controls. L'organització oferirà avituallament sòlid i líquid a dos punts del recorregut, aproximadament als quilòmetres 100 i 200 de la ruta. Així, els participants podran berenar a la platja de Cavalleria i dinar a Cala Galdana unes hores després.

La data límit d'inscripció, que es pot fer a través de la pàgina web www.ciclomenorca.com és dia 13, i la quota de 20 euros inclou el carnet de ruta i els avituallaments durant el recorregut.

L'hora de partida està prevista per les 6.30 hores, poc abans de la sortida del sol i enguany, l'organització preveu una trentena de participants.