TW
0

autofitxa
Em dic Antònia Mus, vaig néixer a Maó i dia 4 d'aquest mes vaig complir 68 anys. Estic casada, tenc dos fills i tres néts. Em consider una persona molt inquieta i m'agrada aprendre a fer de tot. He treballat de modista i, és clar, el ganxet, les "labors", tot allò relacionat amb els treballs creatius i manuals m'agrada molt. He estat reelegida presidenta del Centre de Persones Majors del Consell.

Comenta que la seva feina ha estat la de modista. Feia peces de roba d'ús diari o més bé vestits de núvia o de festa?
En aquell temps no era com ara. Les modistes fèiem de tot, des de bates per a fillets, roba de dona i també vestits de núvia. De fet, de roba d'home no en feia, no m'agradava. Jo recordo la roba interior per a núvia i les camises de dormir que arribàvem a elaborar que eren una meravella. Eren de ras, amb unes bastetes que duien una feinada.

Una altra de les seves facetes és la de presidenta del Centre de Persones Majors del Consell. Va ser reelegida en el càrrec. D'on li ve la relació amb el club?
El meu home té vuit anys més que jo i es va jubilar anticipadament. Amb 62 va començar a anar pel Centre i jo, que en tenia 56, també hi vaig començar a anar amb ell. Hi va haver canvi de junta i em vaig presentar. Durant dos anys vaig ser vocal de béns culturals. Quan es van celebrar de nou eleccions em vaig tornar a presentar i el grup em va elegir presidenta. Al Centre ningú es presenta per a un càrrec concret sinó que entre els deu que surten es distribueixen els càrrecs. Aquest mes de febrer es van celebrar de nou eleccions i vaig tornar a ser elegida presidenta. Una curiositat és que ningú abans havia tingut tant de vots com els que em van donar a jo. Vam tenir uns problemes ja que es va impugnar la nova junta per gent que no estava d'acord amb els resultats. Finalment la junta va quedar constituïda a mitjans de març.

I com afronta aquests dos anys?
Amb més tranquil·litat. Això és com tenir un fill. Amb el primer, tot és nou i amb el segon, ja saps com actuar. Això és igual.

Com és el dia a dia d'una presidenta en el Centre de Majors?
Cada dia és diferent. Un dia reps una telefonada per oferir-te alguna activitat i un altre dia has d'arreglar algun assumpte. També hi ha les activitats fixes com la preparació dels actes del mes. Però he de dir que els deu membres de la junta opinen i es consensua entre tots. No m'agrada manar i estar per damunt dels altres.

Quants de socis té el centre?
L'altre dia vaig firmar el carnet 6.000. Jo solec dir que Déu mos guardi perquè no venguin tots a la vegada.

Aquesta nova junta s'ha marcat alguns objectius?
L'objectiu sempre és, dins el camí que duim, fer-ho el màxim de bé i mirar per als nostres socis. Hem de tenir en compte que en dependre del Consell i estar finançats per aquesta institució amb l'Ajuntament i la Caixa, sabem que en obrir la porta ja tenim les despeses generals cobertes. No podem demanar res més perquè en el Centre de Persones tot el que organitzem és dirigit a la diversió. A mi m'agradaria molt poder organitzar algunes activitats i tallers on hi hagi la col·laboració entre avis i néts perquè hi ha moltes feines que només les coneixen els majors i no m'agradaria que s'arribessin a perdre.

Alguna petició?
Els socis demanen un bar. Ho hem sol·licitat al Consell i ho estan estudiant perquè no és només construir-lo sinó treure'l a la llum, explotar-lo.