MARC JESÚS. L’artista ciutadellenc ha imprès el seu estil inconfusible a les avarques de Calzados Ria - GEMMA

TW
0

Imaginin dur una obra d'art als peus. Una creació única, irrepetible i amb segell propi. Qui vulgui ja no ho haurà d'imaginar, sinó que ho podrà viure. La galeria d'art Xibau, de Ferreries, juntament amb l'empresa Calzados Ria, obre avui una exposició on art i avarques es combinen. 16 autors de Menorca i de fora de l'Illa han pintat sengles parells d'avarques, que seran exposats i subhastats des d'avui mateix i fins el 24 d'abril.

Són creacions úniques, fetes a partir de la matèria primera proporcionada per l'empresa ferrerienca. Durant unes dues setmanes, els artistes van poder plasmar la seva creativitat a damunt del calçat, i el resultat és sorprenent. Marc Jesús, Delfín Serra, Nando Triay, Març Rabal, Marcel Villier, Laura Benítez, Kinia Barber, Mitico Shiraiva, Nito Serra, Marc Pérez Oliván, Peri Rowan, Ivan Triay, Carlos Caprani, Valentí Gubianas, Maria Janer i Jaume Bagur són els pares de les criatures. Unes avarques que podran ser comprades pels assistents, però a través del mètode de la subhasta.

Durant els dies que duri la mostra, els interessats podran oferir, de manera secreta, un preu per cadascun dels parells. Les ofertes s'aniran dipositant dins capses, que no s'obriran fins el dia 24 a migdia, coincidint amb els actes del Dia del Llibre a Ferreries. Llavors, se sabrà quina és la millor oferta per cadascuna de les avarques. Tot el que es recapti amb aquesta subhasta es donarà, a iniciativa dels responsables de la galeria i de Calzados Ria, a l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de Menorca (AFAM) i a l'Associació de Dones Afectades de Càncer de Mama (ALBA).

Tradició menorquina, art i solidaritat. Una combinació excel·lent que promet sorprendre a qui des d'avui vespre a les 20.30 hores la contempli.