acte. Ahir es presentà el llibre de Xavier Serrahima, "Les amigues" (Contarella 2009), il·lustrat pels fillets - CRIS

TW
0

L'Ajuntament de Ciutadella ha atorgat el Premi Contarella a un conte escrit en castellà per primera vegada en la història del certamen. L'obra premiada es titula "La cometa Pifia", de l'autora asturiana Yose Álvarez Mesa, que es presentà al concurs literari amb el pseudònim de Infinitesimal.L'autora premiada treballa i viu a Astúries, ha publicat deu llibres i ha participat en diverses antologies i revistes culturals. Ha obtingut nombrosos premis literaris per treballs en vers i prosa. Amb el Premi Contarella obtindrà 500 euros i la publicació del conte premiat.

El veredicte del jurat es va fer públic ahir a la Casa de Cultura. La taula qualificadora ha estat integrada per la regidora de Cultura, Maite Salord; Ester Allès, assessora lingüística; Pacífic Camps, director de l'Escola Municipal d'Arts; Núria Pons Capella, bibliotecària, i Francesc Florit Nin, escriptor i artista. Enguany s'han presentat deu obres originals, entre les quals ha estat seleccionada com a guanyadora "La cometa Pifia". Així mateix, ha quedat com a finalista la narració "La tortuga de Binirraïmet", de Pilar Vinent Barceló. La resta d'obres presentades són: "Els pirates pirats" (pseudònim: Francisquita Romerales); "Una caixa de sorpreses"; "La jaqueta màgica del mag Filomeu" (pseudònim: Fil d'embastar); "L'arribada de les roselles"; "Pedretes màgiques"; "L'ocell de colors" (pseudònim: Petit Borinot); "L'entrada al món màgic" (pseudònim: les fades del bosc); i "Aisha, posa ordre en aquest poble!" (pseudònim: Sargantana Tana). Dels deu originals presentats només un ha estat escrit en castellà, precisament el conte guanyador del Premi Contarella 2010.
"Les amigues", surt al carrer

La Casa de Cultura acollí ahir la presentació de l'edició del llibre "Les amigues", de Xavier Serrahima, guanyador del X Premi Contarella de Literatura Infantil 2009. A l'acte participaren la batlessa, Pilar Carbonero, la regidora de Cultura, Maite Salord, i Xavier Serrahima, a més dels alumnes de l'Escola Municipal de Dibuix i Pintura que han estat els autors de les il·lustracions de "Les amigues", un conte que treu al carrer l'Ajuntament de Ciutadella amb motiu de la celebració del Dia del Llibre.