Els antics quarters militars recuperaran, un any més, les aromes de les diferents receptes que presenten els establiments que prenen part en la iniciativa - Fires i Congressos

TW
0

Aquest cap de setmana, es Mercadal es convertirà en "la capital gastronòmica de Menorca", gràcies a la celebració de la vuitena Mostra Gastronòmica, un esdeveniment que tindrà lloc al Recinte Firal, dissabte i diumenge, entre les 13 i les 16 hores.

L'Ajuntament des Mercadal, juntament amb Fires i Congressos de Balears i el Departament d'Economia del Consell, organitzen una fira en què prenen part onze restaurants de Mercadal, ses Salines, Son Parc i Platges de Fornells, i que té com a objectiu "posar en valor la gastronomia menorquina", segons va explicar el batle, Francesc Ametller. "Volem que la ciutadania de Menorca es senti convidada a venir as Mercadal a degustar els onze plats".

El preu que s'haurà de pagar per provar les propostes dels restaurants participants és de dotze euros, tret dels jubilats del municipi, que tindran una rebaixa de dos euros. A més, i com a acció promocional, els establiments regalen vals de descompte d'un 10 per cent per a les persones que, passada la fira, vagin als seus restaurants a menjar.

Hi haurà diverses activitats paral·leles a la Mostra. Per una banda, el Centre Artesanal de Menorca estarà obert de 10 a 18 hores, per tal que es pugui visitar l'exposició "Oficis de la mar: de Menorca a Palamós", i assistir a la xerrada "Fogons mariners", diumenge a les 11 hores, en què participaran pescadors i cuiners que recordaran les receptes que antigament feien els pescadors en les seves sortides. Per altra banda, diumenge a les 12.30 hores hi haurà un taller de muntatge de jardins en miniatura a càrrec de Mercè Gavaldà, després del qual es sortejaran les creacions que s'hagin fet al taller; i hi haurà demostracions de vidre bufat, d'un mestre arader i un brocanter.

Durant els dos dies de la Mostra hi haurà un tren turístic que unirà el centre des Mercadal amb el Recinte Firal, fent un recorregut pels carrers del poble.