La junta directiva de l’Associació dels Amics de S’Òpera presenta el programa de la temporada - Javier

TW
0

Malgrat els temps que corren actualment de crisi global, la Fundació Menorquina de l'Òpera, gràcies a l'Associació dels Amics de S'Òpera, salva la 39 Temporada i programa la representació de "Così fan tutte" de Mozart per al pròxim mes de juny i "Ballo in maschera" de Verdi per al desembre, ambdues al Teatre Principal de Maó.

A l'assemblea celebrada anit a l'Ajuntament de Maó la junta directiva va donar a conèixer la decisió de reduir a dues funcions cada òpera, en lloc de tres com es venia fent en els últims anys, per tal de fer front a la reducció de les aportacions per part de les administracions que conformen la Fundació, l'Ajuntament de Maó, el Consell insular i el Govern balear. S'ha suprimit, també, el concert de l'estiu que completava l'oferta operística de l'any. Tot i així la junta va voler deixar ben clar que la gran qualitat internacional que s'ha assolit amb el temps en cap cas queda reduïda, ans al contrari per les dues òperes es comptarà amb elencs propis dels millors teatres operístics del món i amb directors musicals excepcionals com són Daniele Callegari, per "Così fan tutte" i Stefano Ranzani per "Ballo in Maschera", dues primeres espases, com els definí Joaquin Comas, que garantitzen l'èxit de l'orquestra i la coordinació total amb els cantants. Josep Maria Quintana també va insistir en la necessitat de comptar amb la batuta de grans directors musicals d'òpera.

"Così fan tutte" és la primera vegada que es representa a Menorca, almenys d'ençà la creació de l'Associació Amics de S'Òpera. En el repertori de cantants destaca, per ser considerada una de les millors sopranos del moment, Barbara Frittoli, habitual de l'Scala, Viena o el Covent Garden per citar alguns llocs on ha actuat aquest any. L'escenografia en aquesta ocasió tindrà un contingut més simbòlic que es combinarà amb un vestuari clàssic, el de la pel·lícula "Muerte en Venecia" de Visconti.

"Ballo in Maschera" s'adelanta una setmana el mes de desembre respecte a anys anteriors i reuneix a Maó un elenc igualment destacat especialista en Verdi.
L'assemblea, a la que tan sols van acudir-hi 11 socis, dels prop de 500, va acabar amb una tertúlia recordant anècdotes del passat.