Premiat. L’escriptor va rebre el guardó de mans del monjo de Montserrat, Josep Massot Soler - premsa Abadia de Montserrat

TW
0

L'escriptor menorquí Pau Faner ha estat guardonat amb el Premi Crítica Serra d'Or de Narració 2010, pel seu darrer llibre, "El cant de l'Alosa", en un acte celebrat ahir vespre a l'hotel Alimara de Barcelona.

Faner ha estat un dels catorze distingits pels premis Serra d'Or que lliuren Publicacions de l'Abadia de Montserrat (PAMSA) i la revista Serra d'Or. L'escriptor ciutadellenc va rebre el guardó de mans del monjo de Montserrat i director de l'editorial i de la capçalera, Josep Massot Soler.

El lliurament dels premis corresponents a l'edició número 44 del certamen va ser presidit per Massot i els consellers de Cultura de la Generalitat de Catalunya i del Consell, Joan Manuel Tresserras i Joan Lluís Torres, en un acte que, des de 1967, aplega nombrosos autors en llengua catalana.

Un premi inesperat
Instants abans de recollir el premi, Pau Faner es mostrava "molt content" per un guardó "totalment inesperat" i que dóna "reconeixement". L'escriptor menorquí assegurava sentir-se agraït per haver-li concedit una distinció per a la qual "no sabia que n'era candidat perquè en aquest certamen un no s'hi presenta, t'elegeixen".

Faner valorava molt positivament aquest reconeixement que "arriba des de la crítica i sense pressions de cap editorial", un fet que dóna prestigi als Premis Serra d'Or.

L'autor de "El cant de l'Alosa" rep així el reconeixement de la crítica literària per "una obra feta amb molta sinceritat i molt de respecte, intentant no ferir susceptibilitats de ningú. Un llibre escrit amb el cor damunt la mà, amb molt d'amor i molta nostàlgia pel passat". I és que amb la seva obra, Faner es trasllada a la Ciutadella i la Menorca dels anys 50, "quan jo tenia entre 7 i 10 anys", utilitzant "un vocabulari propi" de l'Illa i amb "molta imaginació". En definitiva, un text "molt ciutadellenc i molt menorquí" que serà "una recreació per aquells que hagin viscut els anys 50".

Altres premiats
En l'apartat de Literatura i Assaig també han estat premiats Miquel de Palol (Novel·la), Cèlia Sànchez-Mústich (Poesia), Josep M. Castellet (Memòries literàries) i Jaume Creus (Traducció); en la de Recerca, Pere Anguera (Humanitats), Joan Vernet, Ramon Parés i Sharon G. Feldman (Altres ciències); en Teatre, Joan Cavallé, Pep Tosar i Mariaelena Roqué; mentre que en Literatura infantil i juvenil els guardonats han estat Lluís Farré i Mercè Canals (Infantil), Salvador Comelles (Creació) i Ramon Pascual (Juvenil).
Una llista en la qual satisfà veure també a Pau Faner.