Es Mercadal. La Sala Multifuncional va acollir ahir la celebració del Dia Internacional de la Dansa amb la participació de les escoles de Menorca i els professionals - Cris

TW
0

La Sala Multifuncional des Mercadal es va convertir ahir en el centre neuràlgic de la celebració del Dia Internacional de la Dansa. L'acte, presentat per l'actriu i ballarina Laura Cubas, fou introduït com una mostra de totes les escoles de dansa de Menorca, inclosos els professionals que actuaren a darrera hora. Cubas també va llegir el manifest dedicat a la dansa aquest any, manifest encarregat per la UNESCO que es llegia simultàniament a diferents llocs del món, en què Julio Boca, argentí, recordava que "la dansa es disciplina, treball, ensenyança, comunicació, un idioma universal" i en to poètic recitava que "ens apropa al cel, donada la impossibilitat dels humans de volar com les aus".

L'acte es va dividir en tres sessions. En les dues primeres, a les 17.30 hores i una mica passades les 19.30 hores, eren les escoles de dansa de Menorca les que delectaven al públic, principalment familiar, amb unes coreografies divertides, originals i vessants de fantasia. L'Escola Municipal de Dansa de Sant Lluís, amb Shaskia; l'Escola de Ferreries, amb Carme Estela; l'Escola Municipal des Mercadal, amb Joana Salom; Dansa-Lô, amb Cristina Blanco; Art en Moviment Aurore Gracient; l'Escuela de Balet Ute Dahl i Alba Estudi Dansa formaven els grups participants que s'han integrat en una sola entitat que es dóna a conèixer com Asdedans.me i que dóna compte del creixent interès per la dansa a Menorca, interès que, com explicà Janine Dahl, ve introduït per estils de dansa com el hip hop, que com explica la ballarina és un estil de vida i prové del poble. Una volta introduïts en tipus de ball més moderns, que ofereixen en general resultats ràpids com desitgen la majoria de joves que s'hi introdueixen, diu Dahl, els que vertaderament s'interessen acaben volent aprendre clàssic i millorar la seva tècnica, però el que s'ha de tenir en compte, afirma la professional amb llarga experiència, és que la dansa implica molt de sacrifici, un preu alt a pagar. Del que si es congratulà Janine és de la trobada que valora positivament com a motivació afegida per tots els grups. Des d'Asdedans.me s'està organitzant el primer festival de dansa que volen que sigui anual.

A la nit fou el torn dels professionals, entre altres Joan Taltavull, Auba Saura, Carles Carles, Carme Benejam, Vuelta y Vuelta, que mostraren l'alt nivell en el que ja deixa de ser una de les arts oblidades per reivindicar per haver-se convertit, en poc temps, en habitual a l'Illa amb un ressò important i una acceptació per part del públic més que acceptable. Tot i que hi queda camí per fer, la celebració del Dia Internacional de la Dansa ahir, mostra que la dansa interessa i que val la pena prestar-li atenció.

Hi queda una nova cita, el 7 de maig en dues sessions matinals per a escolars al Teatre Principal de Maó on es representarà "Blau Marí", també amb Joan Taltavull, i dia 9 per al públic en general.