Competició. Els membres del jurat van valorar les condicions morfològiques dels diferents exemplars de raça menorquina - Javier

TW
0

El cavall "Puderós" de la finca de Son Felip, de Ciutadella, va imposar-se ahir en la secció de mascles de 7 i més anys, en el XX Concurs Morfològic de Cavalls de Raça Menorquina, que es celebra al Recinte Firal des Mercadal. Per altra banda, la meteorologia es va mostrar respectuosa amb la celebració de la Fira del Cavall de Menorca, en la que centenars de persones van poder admirar les proves de morfologia i funcionalitat i altres activitats complementàries, a més del multitudinari espectacle eqüestre.El cavall "Puderós" va aconseguir 84,16 punts en la secció de mascles majors de 7 anys, front els 83,33 de "Rostoll" i els 82,33 de "Pichi HP". Altres tres proves morfològiques es van celebrar durant el matí. A la secció de mascles de 4 a 6 anys, el guanyador va ser el cavall "Solitari TB", amb 83,33 punts, seguit de "Uratgos", amb 83 punts i "Utopa TB", amb 82,83. El poltre de 3 anys "Vultoy" es va imposar en la seva secció, amb 80,83 punts, mentre que "Vesí" va quedar amb 79,83 i "Volantí" amb 79,50. La darrera prova realitzada el matí va estar protagonitzada per poltres de 2 anys, quedant en primer lloc "Xispat", amb 82,66 punts, seguit de "Xarol" amb 82,16 i "Xòric YSL" amb 80,16.La reanudació del concurs morfològic va permetre al poltre d'un any "Zahir" imposar-se en la seva secció amb 82,67 punts, seguit de " Zaquir YCR", amb 82 i "Zefir JF" amb 81,83. Per la seva part, la poltra de dos anys "Xipella SG", amb 81,50 puntos, va classificar-se en primer lloc, seguida de "Xerxa de Son Felip", amb 80,33 punts, i "Xiruca TB, amb 80,17. A la darrera prova celebrada ahir la poltra de tres anys "Vida" va obtenir 82,50 punts, seguida de "Ventura YCR", amb 81,50, i "Ventrisca MM", amb 80,50.

Demostracions

El visitants de la Fira del Cavall Menorquí també van poder assistir a les diferents demostracions de fisioteràpia i odontologia equines, a càrrec d'especialistes, a més d'unes sessions de ferrar cavalls, que van despertar l'interès i curiositat de nombroses persones. Per altra banda, en una de les sales del recinte va tenir lloc una xerrada sobre alimentació equina. A més, en el mateix espai tancat es va poder visitar una exposició de cartells de les diferents edicions dels primers actes de presentació de cavalls, egües i poltres que es van celebrar a Ciutadella i es Mercadal, precedent de l'actual concurs morfològic.

Per altra banda, una vintena de comerços i entitats públiques i privades ofereixen productes i informació sobre el món hípic.

Avui es clausura la Fira del Cavall

Avui matí es celebraran les restants proves del concurs, en les que intervindran poltres d'1 any, egües de 4 a 6 anys i les egües de 7 i més anys. També es repetiran les demostracions d'odontologia, fisioteràpia i de ferrar. A les 13 hores, es lliuraran els premis especials (millors ramaderia, criador, semental i egua i campions de raça, entre altres) i, després, de les primes de les proves de doma de 2009. Finalment, a les 14 hores tindrà lloc un espectacle de cloenda.