Vetlada. Els cavallers dels diferents centres hípics de l’Illa van fer una demostració de les seves habilitats, en un espectacle que va captivar els espectadors. - Javier

TW
0

Un centenar d'exemplars de raça menorquina van oferir ahir vespre una espectacular exhibició eqüestre, en un dels moments més esperats de la XIV Fira del Cavall de Menorca, que va atreure a milers de persones.

Quadres Ca'n Bernat va presentar un carrusel de vuit cavalls en un homenatge al cavall "Mudaino" i els seus fills "Dubin" i "Buyo", amb la mostra del bot menorquí, el pas espanyol i el passatge. La Yeguada San Adeodato va oferir una cobra, és a dir, un conjunt de cinc egües en una actuació per manifestar la importància de l'egua en el manteniment de la raça menorquina. Els cavallers Toni Seguí, Nacho Benítez i Robert Pulido (el 'doble' de Fernando Alonso en les escenes amb el cavall a l'anunci de Viceroy) van subratllar l'aspecte esportiu i funcional del cavall de raça menorquina, una de les qualitats que pretén potenciar l'Associació de Criadors i Propietaris.

La vetlada també va comptar amb un divertit karaoke, a càrrec del Club Escola Menorquina. A la pista, uns al·lots cantaven la lletra que apareixia en una pantalla, mentre que els cavallers dalt l'animal portaven els instruments. El Centro Ecuestre Equimar va presentar un pas de dos amb regnes llargues i, després, es van presenciar les espectaculars pujades i baixades des del cavall sense sella de Josep Carreras. L'Escola Eqüestre Menorquina va oferir un carrusel de doma menorquina amb vuit cavalls, caracteritzat per la indumentària típica del cavallers i la seva sincronització. Yeguada Linares Ortiz i Ganadería Son Martorellet, amb la música en viu de Fusirumbis, van fer una exhibició de doma vaquera i una altra de regnes curtes.

El tram final de l'espectacle va aportar una escenografia fantasiosa, amb la llegenda del moro Xuroi. Van participar el Grup de Cavallers de Maó, el Club Hípic Sa Creueta, als que després es van afegir el Club Escola Menorquina i Alba Dansa, amb música de Joana Pons i ses guiterres. L'espectacle va finalitzar amb el cant de l'Himne a Menorca, a càrrec del cor de l'Orfeón Mahonés, i la volta de comiat per la pista de tots els participants.