Campió de raça. El cavall "Puderós" va imposar-se als altres tres exemplars en la votació final - Miriam Traid

TW
0

El cavall "Puderós" i l'egua "Perdiu JF" es van proclamar ahir campions de raça en el XX Concurs Morfològic de Cavalls de Raça Menorquina, que s'ha celebrat aquest cap de setmana al Recinte Firal des Mercadal. La jornada d'ahir es va desenvolupar amb normalitat i amb la presència de nombrosos espectadors que omplien les grades de la pista central en el lliurament dels premis especials i en el posterior espectacle de cloenda.El cavall de la finca de Son Felip, guanyador de la secció de mascles de 7 i més anys, es va imposar al segon classificat de la seva secció "Rostoll" i als primer i segon de mascles de 4 a 6 anys "Solitari TB" i "Uratgos", respectivament.

Per altra banda, l'egua d'una finca particular de Ciutadella, també guanyadora en la secció d'egües de 7 i més anys, va obtenir la màxima distinció en detriment de la segona classificada "Odessa IBB" i de les dues primeres classificades en la secció d'egües de 4 a 6 anys, "Telma" i "Soroya".L'acte de lliurament dels premis especials va comptar amb la presència del president insular, Marc Pons; el batle des Mercadal, Francesc Ametller; la representant del Ministeri d'Agricultura, Isabel García; els diputats nacionals Gràcia Muñoz i Juan Carlos Grau; la consellera d'Economia, Antònia Allès; la batlessa de Ciutadella, Pilar Carbonero, i el batle de Ferreries, Josep Carreres; els regidors des Mercadal Antoni Pons Caules i Rosa Palliser; el president de l'Associació de Criadors i Propietaris del Cavall de Menorca, Gabriel Arguimbau; el president de la Cooperativa Sant Llorenç, Llorenç Barber; i el gerent de Tallers Febrer, Josep Febrer.

A continuació, es van concedir les primes de les proves de doma de 2009, concretament clàssica, menorquina i enganx, amb el repartiment de 7.350 euros entre un nombrós grup de beneficiaris.

Abans del lliurament dels premis, es van celebrar les tres darreres seccions del concurs morfològic. La poltra "Zowy MB" es va imposar en la secció d'un any amb 82,50 punts, front "Zella FR", amb 81,16 punts i "Zeta" amb 81 punts. L'egua "Telma" va liderar la secció de 4 a 6 anys, amb 84,50 punts, mentre que "Soroya" va quedar segona amb 83,50 punts i, en tercer lloc, "Tonyina TB" amb 82 punts. Finalment, l'egua "Perdiu JF", va obtenir la primera plaça de la secció de 7 i més anys, amb 83,83 punts, per davant d'"Odessa YBB" amb 83 punts i de "Llibertat de Mo" amb 82,83 punts.