TW
0

L'Espai Xec Coll de l'Escola d'Arts Plàstiques de Ciutadella acull avui i demà una exposició dels alumnes del Taller Municipal d'Escultura que imparteix la professora Laetitia Lara, amb obres realitzades a partir d'una sessió amb una model embarassada que va posar per a ells.

L'exposició consta de dos espais. El segon és el que presenta l'escultura més destacable. Es tracte d'una peça de tres metres d'alçada, realitzada amb filferro i tela metàl·lica, que representa una dona embarassada asseguda a un banc de fusta. Una estructura que s'ha aixecat a partir d'una columna vertebral feta amb un tronc que subjecta tot l'entramat de ferro. Tot, col·locat damunt una base de blocs de marès. Una obra que posa de relleu l'habilitat dels alumnes en el maneig de materials semirígids com els utilitzats, i ofereix uns volums i uns contorns molt ben aconseguits.

En la creació d'aquesta figura hi van participar tots els alumnes, a més de la professora responsable i Xisca Seguí, que hi va intervenir com a col·laboradora. "La vam fer en quatre dies, just abans de la inauguració de l'exposició que va ser divendres. Vam acabar amb el temps ben just", va explicar Lara, qui es va mostrar satisfeta per l'esperit de col·laboració i de treball en grup que ha exigit la creació de la peça.

Per altra banda, a la primera sala hi ha una mostra d'una quinzena d'escultures que responen a una concepció més "clàssica", segons la professora del curs. Es tracta d'unes obres fetes amb fang de la mateixa model en què es van basar per a l'escultura metàl·lica, que van acompanyades d'una pila d'esbossos.