Portadors. Florenci Sastre, Bosco Faner, Miquel Armengol i Máximo Echávarri - Myriam Traid

TW
0

La festivitat del Corpus Christi es va viure ahir amb devoció i respecte i va ser una celebració sentida i participada. El bisbe Salvador Giménez Valls presidí l'Eucaristia a la Catedral amb el missatge que l'Església ha de brindar doble aliment: la Paraula de Déu i el menjar per als necessitats. El prelat es referí a que "no podem quedar tranquils sabent que hi ha gent a Caritas que fa una feina, sinó que tots els cristians ens hem de sentir implicats amb aquesta labor i saber compartir".

Monsenyor Giménez Valls va tenir paraules pels capellans en aquests darrers dies de l'Any Sacerdotal, que finalitza el proper divendres dia 11, en el sentit que la seva consagració i missió ha d'ocupar tota la seva vida. En aquest sentit, féu referència al salm que es va cantar durant la celebració i que va tenir com a resposta: "ets sacerdot per sempre". Després de les ofrenes que protagonitzaren els fillets i filletes que enguany han fet la primera comunió, l'Eucaristia donà pas a la tradicional processó pels carrers de Ciutadella.

L'anècdota de la jornada es va viure en el moment del pas davant Cas Duc, quan la família del caixer senyor llançà pètals sobre la custòdia per honrar el Santíssim Sagrament. La processó, que presidí el bisbe acompanyat dels capellans, comptà amb la participació dels fillets i filletes, la representació de l'estament del camp, la Banda Municipal de Música, la Capella Davídica i el seguiment popular. El prelat agraí l'organització de la processó i especialment a les famílies i els fillets i filletes que hi han participat recordant la celebració de la seva primera comunió enguany.