balanç. El regidor d’Educació, Magí Muñoz, amb Sebastiana Cañellas, tècnic municipal de l’Àrea - Gemma Andreu

TW
0

Més de 4.000 alumnes del centres educatius de Ciutadella s'han beneficiat al llarg d'aquest curs de les activitats formatives i creatives del programa Obrint Portes que promou l'Ajuntament. Es tracta d'una iniciativa que fa onze anys que funciona en el municipi. Ciutadella és així pionera a l'Illa en la implantació d'aquesta activitat amb l'objectiu que els centres educatius es puguin beneficiar de les accions de les entitats i dels propis recursos municipals.

El regidor d'Educació, Magí Muñoz, informa que enguany s'han ofertat 46 tallers adreçats a alumnes d'etapes compreses entre Educació Infantil i post-obligatòria. Hi han participat 26 entitats o serveis municipals. Dels 46 tallers, 22 eren nous. En total s'han atès 325 sol·licituds de tots els centres educatius.

Muñoz explica que els tallers més demandats han estat "El conte dramatitzat", a càrrec d'Aura Iris Canet, i "Cream un conte" i "Taller de Còmic", impartits ambdós per Julieta Oriola. Una altra de les propostes que ha tingut bona acollida ha estat l'activitat "Les finestres del món: els cinc sentits", a càrrec de la psicòloga Patricia López. "Els centres educatius cada vegada s'interessen més pels tallers de contingut creatiu i les activitats que treballen amb els valors i les emocions", comenta el regidor. Com en altres edicions, durant el curs 2009-2010 han tingut demanda les activitats esportives, sobretot les aquàtiques; i tallers que es mantenen any rere any, com l'hospital de fauna del GOB, el recorregut pels jardins de Líthica o les impartides per l'Escola Municipal de Música i Dansa. El programa Obrint Portes comptava amb 15.000 euros de pressupost i finalment ha tingut un cost per a l'Ajuntament de 13.500 euros. La iniciativa arrencà el curs 1999-2000 a Ciutadella, com un projecte lligat al programa Ciutat Educadora.

"S'ofereixen recursos als centres educatius per a que coneguin les entitats i els serveis municipals i amb l'objectiu de formar i sensibilitzar els alumnes amb un treball transversal que abraça des del medi ambient i la psicologia fins a l'esport", diu. Pel proper curs, els centres han demanat tallers relacionats amb el teatre, els horts escolars i les emocions, entre d'altres.