recomanació. El Consell és partidari de què la gent utilitzi els serveis públics i no el cotxe privat - Gemma Andreu

TW
0

El Consell ha decidit ampliar el servei de Jaleo Bus per a les festes de Sant Joan, i ho farà ampliant en dues hores la franja per a les tornades cap als diferents pobles de Menorca.

Així, el servei començarà a mitjanit enlloc de fer-ho a la una de la matinada. Igualment, el darrer viatge del matí del dia 24 serà a les sis, una hora més tard de l'habitual. En total es preveu que intervinguin entre 26 i 30 vehicles de les empreses Norbus, Autocars Vidal, Autos Fornells i Autocars Torres, per a un servei que tindrà el mateix cost que el bitllet ordinari en transport regular.

El Jaleo Bus estarà disponible per a les anades i tornades per al dimecres dia 23, però no així per al capvespre de dia 24 ja que "per l'experiència d'altres anys sabem que n'hi ha prou amb el servei reforçat de les línies regulars", va explicar el conseller de Mobilitat, Damià Borràs.

La institució insular ha constatat també els darrers anys que de cada vegada hi ha un perfil d'usuari més heterogeni. "Al principi sobretot l'utilitzaven els més joves, però ara ja hi ha gent més adulta a qui tal vegada no li interessa tornar a casa tan tard". D'aquí que s'avanci una hora l'inici del servei de retorn.

Una altra novetat és el canvi d'ubicació de l'aturada d'autobús, que fins ara era al Polígon Industrial. "L'Ajuntament, amb bon criteri, ha decidit concentrar tots els autobusos al voltant de la Plaça Menorca. Esperem que les persones que utilitzin el vehicle particular siguin cívics", referint-se als nombrosos casos de cotxes mal estacionats que impedeixen el pas dels autobusos, situacions que compliquen i retarden molt les connexions.

Seguretat
A cada autobús hi haurà la presència d'un membre de seguretat privada. "No és tant per garantir la seguretat, perquè no hi ha problemes, sinó que és més per ajudar al xòfer a regular l'entrada de passatgers".

Des del Consell es va destacar l'esforç que realitzen les empreses de transport, que han treballat per poder incrementar els seus serveis. "Gràcies tant a la gent que gestiona tot el tema dels tiquets com als xòfers, que han de treballar quan la gent va de festa. No és fàcil estar concentrats amb uns usuaris que van contents". Tot i així, Borràs va destacar l'actitud cívica que sempre han demostrat els usuaris, ja que, segons afirmà, "mai hi ha hagut incidents a destacar".
altres serveis

El conseller Borràs també va voler donar importància a l'esforç de les altres empreses de transport per millorar el servei. Es va referir a Transportes Menorca (TMSA) i Autocars Torres. De la primera va destacar el reforç en el número de vehicles per tal de donar millor sortida a la demanda. De Torres va assenyalar el servei que farà les 24 hores del dia per connectar les urbanitzacions de Ciutadella amb el centre històric, fruit d'una petició de l'Associació Hotelera de Menorca.