Guanyadora. L’obra que obtingué la màxima puntuació conjunta, presidint un dels moments de la votació popular - Gemma Andreu

TW
0

"La buena suerte" serà l'escultura que a principis del proper any engalanarà la zona central de Sant Pere Nou d'Alaior, un cop s'hagin executat les obres de reordenació de l'espai i del trànsit, que es preveu que comencin el proper mes de setembre.

Així s'ha decidit després que la Regidoria d'Educació, Cultura i Participació Ciutadana d'Alaior posés en marxa una nova jornada de votacions populars que s'han celebrat al llarg d'aquesta setmana. Fou ahir vespre quan es desvetllà el resultat.

Cal recordar que els vots dels ciutadans suposaven el 50 per cent de la puntuació i el jurat tècnic era el responsable de l'altra meitat. L'obra més votada per a cada un dels jurats rebia una puntuació màxima de 140 punts i les altres aconseguien una puntuació proporcional, segons el nombre de vots obtinguts.

Una vegada fet el recompte de vots i la suma de les puntuacions dels dos jurats, "La buena suerte", o també anomenada "Huellas del pasado", va aconseguir la màxima puntuació amb 249 punts, seguida de "Centauro" que en va obtenir 230. "Cavallet d'Aló" en rebé 158 i finalment, i amb 123 punts, quedà "Dins sa Festa".

Malgrat aquest hagi estat el resultat final, el poble va elegir com a obra guanyadora "Centauro", que a la consulta popular va obtenir 114 vots i per tant la màxima puntuació de 140 punts. "La buena suerte" va quedar en segon lloc havent rebut 90 vots i per tant 110 punts.

El jurat tècnic va atorgar la màxima qualificació a "La buena suerte", que amb la suma d'ambdues puntuacions (110 el poble i 139 el jurat tècnic) es proclamà guanyadora del certamen.

Han participat en aquesta nova jornada de votacions populars a Alaior 263 persones. El jurat tècnic ha estat format per Josep Portella, David Moll, Núria Quintana, Domènec Enrich, Cristina Andreu Adame, Pere Pons, Juan Elorduy i Albert Hurtado.

D'aquesta manera, Sant Pere Nou s'engalanarà amb una esfera de 3,40 metres elaborada a partir de ferradures de cavall que podran lliurar els ciutadans del poble. Se situarà sobre un promontori de 6,20 metres de llargària per 4,20 d'ample. L'esfera oferirà un aire de lleugeresa a la zona, un fet que contrastarà amb la rigidesa de la peça de formigó brunyit brillant i massís que hi haurà a sota.

La Regidoria d'Educació, Cultura i Participació Ciutadana informa que l'autor de l'obra guanyadora es donarà a conèixer d'aquí a uns dies.