Controls. S’instal·laran de manera ininterrompuda des d’avui vespre i fins que acabin les festes - Arxiu

TW
0

Amb l'objectiu de prevenir qualsevol accident de trànsit, i dissuadir a la gent que conduesqui després d'haver ingerit alcohol, la Direcció Insular de l'Estat a Menorca posarà en marxa avui vespre mateix un dispositiu especial per les festes de Sant Joan. Des d'avui i fins a la matinada del dia 25, una vintena d'agents de la Guàrdia Civil treballaran a Ciutadella, sobretot en la realització de controls d'alcoholèmia a la carretera.

El secretari de la Direcció Insular de l'Estat a Menorca, Javier Bermejo, afegeix que els controls que es facin durant aquests dies seran molt estrictes. "No és que volguem fer l'agost, ni la intenció és pescar a ningú. Simplement és una qüestió de seguretat, no ja només la de les persones que decideixen agafar el vehicle tot i haver consumit alcohol, sinó també la seguretat d'aquelles persones del voltant, que tenen dret a anar segures i no han de pagar les conseqüències d'aquelles persones que han begut i es posen al volant", explica.

L'enfortiment dels controls d'alcoholèmia són possibles per la col·laboració de diferents cossos de seguretat. La Guàrdia Civil establirà els seus controls als principals punts d'entrada a Ciutadella des de la carretera general, fet que no descarta que, segons explica Javier Bermejo, per la seva banda la Policia Local de Ciutadella també pugui implantar zones de control pel seu compte a l'interior del nucli urbà. Amb aquestes mesures, Bermejo espera que "qui tengui dubte sobre si ha d'agafar o no el cotxe després d'haver begut, tingui les coses més clares".

CONTROLS AL PORT
La feina del dispositiu de seguretat instaurat amb motiu de les festes de Sant Joan no es limitarà, tot i això, només a la regulació del trànsit i a la prevenció d'accidents. Des d'avui mateix, dispositius de la Guàrdia Civil treballen ja als principals punts d'entrada de passatgers -principalment l'estació marítima de Ciutadella- per controlar la possible entrada de drogues a Menorca. És una missió de control motivada pel gran volum de persones que en pocs dies arriben a Ciutadella.