Bandera de Sant Joan. Des del Dia des Be i fins Sant Joan, el penó queda en custòdia a la casa del caixer casat - Gemma Andreu

TW
0

Després de la intensitat del Dia des Be i l'emoció de la beguda, la festa continua present a cas caixer casat, Valeriano Allés Canet, amb la custòdia de la bandera de Sant Joan. La seva esposa, Àngela Pons Caules, va ser l'encarregada ahir a la sortida del sol de penjar la bandera a la façana de casa seva, al carrer Orient nombre 16. Com també la va retirar a la posta de sol. Es tracta d'un ritual que farà cada dia fins que no entregui la bandera, el dia 23 capvespre, al caixer fadrí. Un moment emocionant, en el que la dona del caixer casat tindrà el seu paper protagonista i que espera amb especial il·lusió per l'amistat amb Pere Àngel Bosch.

Multitudinari funeral a Toni Bosch Taltavull, pare del caixer pagès
La Catedral quedà ahir capvespre petita per acollir la impressionant afluència de gent que assistí al funeral d'Antoni Bosch Taltavull, pare del caixer pagès de Ses Tavernes. La Junta de Caixers en ple i els fabiolers, amb el caixer senyor al capdavant, assistiren a la missa per solidaritzar-se amb el dolor de Pau Bosch i la seva família, que enguany viuran Sant Joan amb dol. En aquest cas, va ser sa capellana, Florenci Sastre Portella, qui oficià el funeral. Antoni Bosch Taltavull, fill del recordat l'amo en Pau d'Algaiarens, provenia d'una família molt arrelada al camp i a la Festa. Va ser cavaller de Sant Joan i, tot i no haver estat caixer pagès, va ser l'únic cavaller de Sant Antoni a la família quan va ser regidor de l'Ajuntament. Descansi en pau.