petrus. La jove d’Alaior acumula ja una dilatada experiència - a.g.

TW
0

La directora Anna Petrus (Menorca, 1978), integrant de l'Associació de Cineastes de Balears (ACIB), mostrarà el seu darrer treball, un curtmetratge documental de caràcter experimental titulat "345 segons del meu viatge a Nova York", en un cicle dedicat als nou autors de l'Anthology Film Archives, una institució considerada com el bressol del cinema "underground" de Nova York

"345 segons..." s'exhibirà el dia 4 d'agost en una sessió dedicada al documental dintre del programa "NewFilmmakers" (Nous Cineastes) de l'Anthology Film Archives , un centre fundat el 1970 per Jonas Mekas, un dels màxims exponents del cine experimental d'Estats Units.

El curt metratge de Petrus es un assaig fílmic de nou minuts de durada que tracta sobre les transferències entre la ciutat de Nova York com a escenari de l'espectacle i com entorn real per a la vida dels seus habitants. És el tercer documental de la directora menorquina i també ha estat seleccionat per a participar en el Festival Internacional de Curmetratges en Català (Fic-Cat). Petrus és la responsable de la direcció, la fotografia i l'edició del curt experimental que fou gravat a Nova York el novembre de 2008.

Deu anys
Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra, va debutar l'any 2000 com directora amb el curt metratge de ficció "Gínjols grocs, quan són verds" i en 2006 va realitzar el seu primer curt documental "Es Llogaret", produït per Televisió de Catalunya per el programa "Taller.doc" del Canal 33. El 2009 va dirigir el seu segon documental titulat "L'oblit a l'oli" que analitza la depredació turística del paisatge de Menorca mitjançant la comparació amb imatges del passat captades en la pintura del seu avi, pel·lícula que va ser seleccionada per a participar entre altres certàmens en el Festival Internacional de Cinema Ecològic de Lecca (Itàlia)

Interessada en explorar la relació entre cinema i museografia, Petrus ha dirigit diferents projectes per a institucions culturals que han participat en exposicions diverses, entre elles la Fira del Llibre de Frankfurt 2007. i paral·lelament a la seva faceta creadora Anna Petrus exerceix la crítica de cinema en revistes especialitzades com "Dirigido por", "De Cine", i el suplement cultural de "La Vanguardia". A la par és programadora de la secció Xtra del festival Docs Barcelona i dóna classes a tallers de cinema per a infants en el marc del Festival DiBa (Digital Barcelona Film Festival).