Imatge d'una de les proves de córrer abraçats d'avui matí a es Pla, dia de Sant Joan. - Reuters

TW
0

A primera hora del dia, després d'una nit molt llarga però tranquila, el fabioler ha tornat a sortir al carrer per fer el replec. Igual que en el dia anterior, avui la festa té dos actes importants: La Missa de Caixers i els Jocs des Pla ó jocs de s'ensortilla, carotes i córrer abraçats.


Entre un esdeveniment i l'altre els caixers i cavallers fan una mena d'assaig dels jocs d'avui capvespre. Aquest és un dels actes de la festa en el que cada any hi participa més gent i enguany una gernació ha omplert "es Pla" per gaudir de les corregudes que han durat aproximadament una hora i en total s'han fet cinc ensortilles en dues carreres. La tercera, i darrera del matí, s'ha fet la prova de córrer abraçats.

A la tarda la qualcada baixa al pla, on espera la corporació municipal que hi ha estat expresament convidada, juntament amb la banda de música, que anima la festa com ja ho va fer en el Caragol des Born. Després d'un primer caragol es fan els jocs de s'ensortilla, carotes i córrer abraçats. Acabats els jocs es fa el darrer caragol i, amb aquest, l'acte del Pla acaba. La qualcada torna, igual que el vespre anterior, a ses Voltes i acaben ses festes amb el Caragol de Santa Clara.

Florenci Sastre

Sa Capellana, Florenci Sastre, que ahir va patir una caiguda tot just quan sortia de casa seva, ha estat intervingut avui matí a la Clínica Menorca d'una lleu fisura a la clavícula. Segons ha informat avui Cope Menorca, Sastre ha estat acompanyat en tot moment per la seva familia, romàn ingressat a la Clínica Menorca i el seu estat de salut evoluciona favorablement.