TW
0

Keti Taltavull Caules, nascuda a Ciutadella i resident a Madrid, ha estat la guanyadora del Premi de pintura Art Novell-Xec Coll en la seva tercera edició amb l'obra "Platja". En la convocatòria han quedat finalistes les obres "Branca de murtó", de Manola Arguimbau Carreras, i "Univers en construcció", de Clara Bañón.

En total han concursat 21 obres en el certamen que promou l'empresa Triay Mesquida Assessors, de Ciutadella, per a estimular la creativitat artística entre els aficionats i autors novells amb una dotació del guardó de 1.000 euros.

Segons explica Joan Triay Vidal, al despatx se li acudí la idea d'organitzar el concurs de pintura per a que l'obra guanyadora servís per a il·lustrar la felicitació de Nadal als clients de l'empresa. La convocatòria s'ha consolidat i és un dels pocs certàmens que promou la iniciativa privada per a donar impuls a la pintura novella.

El jurat ha estat integrat en aquesta convocatòria per Pacífic Camps, Arnoldo Giusto Guevara, Susana Marquès Marquès i Francesc Coll Marquès.

L'acte de lliurament del premi va tenir lloc el passat 11 de juny, amb la coincidència que es celebrà a l'Espai d'Art municipal que comparteix amb el guardó el nom del recordat Xec Coll, artista de Ciutadella.

Precisament, el Centre d'Art Saura Morell va acollir fins ahir l'exposició de les obres participants al certamen que havien estat seleccionades pel jurat en la primera deliberació.

Tot i l'arrelada afició per l'art pictòric a Menorca, no es freqüent que petites i mitjanes empreses es dediquin al patrocini i el mecenatge artístic. Per rompre aquesta tendència i obrir noves formes de promoció de la creació pictòrica, el despatx Triay Mesquida Assessors, de Ciutadella, s'ha embarcat d'ençà 2008 en l'aventura de convocar un premi de pintura. El certamen durà el nom d'Art Novell en els primers cinc anys i es dedica a la memòria de Xec Coll.