Fira. La mostra artesana ubicada al recinte firal des Mercadal romandrà oberta fins diumenge - M.P.

TW
0

El recinte firal des Mercadal va obrir ahir les portes a la novena edició de la Fira d'Artesania de Menorca, que enguany es desenvoluparà al llarg de quatre dies.

En aquesta edició hi participen un total de 24 artesans, entre els que hi ha representats professionals com el vidrier de buf, la decoradora amb flor seca, el joier, el creador de jocs d'entreteniment, el ceramista, el picador de pedra, l'esparter i l'arader, entre molts altres.
Després de nou edicions, la Fira d'Artesania es consolida com una cita anual on els artesans tenen l'oportunitat de presentar al públic novetats, curiositats, innovacions i creacions pròpies que solen captar l'atenció de qui els visita.

En l'acte d'inauguració d'ahir, la consellera d'Economia i Medi Ambient, Antònia Allès, va ressaltar que "l'artesania és un valor afegit per a Menorca, un producte que hem de seguir dignificant i professionalitzant per convertir-lo en un referent". Com a novetat d'aquest any cal destacar l'organització de la fira en solitari sense emmarcar-la en la Fira del Cavall per tal que cada certamen tingui un valor per si mateix. D'aquesta manera i segons informa la gerent de Fires i Congressos de Balears, Maribel Florit, "la gent que visiti la fira ho farà interessada pel producte artesà, solidaritzada amb el treball que dia rere dia fan els autors per treure a la llum un producte nou i atractiu".

Al llarg de la inauguració es va donar a conèixer el veredicte del jurat en les diferents categories de premis. Així, la joiera Mariona Piris va rebre el guardó al millor estand dotat amb 1.000 euros. L'arader Ovidi Pons va rebre el premi a la millor peça contemporània valorat amb 800 euros. El premi a la millor peça tradicional, de 800 euros, fou pel cordador de cadires Miquel Portella mentre que el joier Pere Andrés s'emportà el premi a la millor peça Joves Dissenyadors valorat amb 600 euros. Ahir també es van lliurar els diplomes de les cartes artesanes concedides en els darrers mesos a més de retre un homenatge a un artesà veterà com a reconeixement per la recuperació d'un ofici tradicional. D'aquesta manera, la Carta de mestre artesà honorífic d'enguany va recaure en Francesc Pons Coll, mestre artesà esparter.

La fira obre avui de 18 a 22 hores. A partir de les 19 hores i al llarg de la tarda es duran a terme demostracions artesanes de cordat de cadires, pintura a l'oli, vidre de buf i ceràmica. Demà dissabte es podrà visitar de 10 a 22 hores i diumenge de 10 a 15 hores.