Jocs. Cap dels deu nens aconseguiren agafar el capellet i la travessada del port va reunir 13 participants - javier

TW
0

La tradicional festa de Sant Pere a s'Hort Nou va perdre ahir el partit contra el futbol, contra 'La Roja'. Sens dubte, l'enfrontament a cops de pilota entre la Selecció Espanyola i Paraguai en quarts de final va ser el motiu pel qual els jocs al port de Maó no rebessin l'afluència de gent d'altres anys.

El pic del sol va acompanyar a tota hora la desena de nens que, ansiosos, desitjaven tocar el capellet. Durant mitja hora, els joves pujaven cautelosament al tronc d'uns sis metres de llargària i malgrat els intents, ja fossin amb els braços estirats, amb el cos una mica inclinat cap endavant o els genolls flexionats, res no va servir per aconseguir tocar-lo. Tot i això, els participants s'ho van passar d'allò més bé.

Cap a les 20.30 hores va començar la travessada del port nedant, una activitat organitzada pel Club de Natació de Maó.

Foren tretze els nedadors qui s'atreviren a creuar. La cursa infantil va ser protagonitzada per set nens. La primera en arribar fou Bàrbara Vidal amb un temps rècord d'1,08 minuts. En segona posició quedà Jordan Vidal amb un temps d'1,20 minuts.

La travessada per a adults rebé una participació de sis nedadors. El participant que féu el trajecte amb el menor temps fou Joshua Torres amb 3,25 minuts. El seguí Clara Pons amb 3,41 minuts, l'única dona participant en aquesta cursa marítima. A més a més, es va lliurar un trofeu al nadador més jove, Saúl Torres de tan sols sis anys d'edat, i al nedador més veterà que fou David Vadell de 45 anys.

La festa a s'Hort Nou no va transcórrer tampoc aliena al partit de futbol. I és que fou retransmès radiofònicament i escoltat amb gran atenció.

La festa al port va continuar amb un concert de cançó marinera a càrrec del grup Arrels de Menorca. Tampoc no hi faltà el tradicional cremat elaborat pel Casal Català de Menorca.