Acampada. Les tendes es van instal·lar vora el pont nou de la carretera des Migjorn. A la dreta, el cercavila amb els gegants de Llucmaçanes i la batucada Set Ginets - J.J.

TW
0

El primer cop que l'Acampallegua surt de Mallorca, esdevé un encert organitzatiu i de participació.

De bona hora, la zona d'acampada, vora el pont nou de la carretera des Migjorn, el moviment era constant, i així mentre anava arribant la gent, s'inscrivia i plantava les tendes, no massa lluny d'ells, s'iniciava el cercavila amb els geganters de Llucmaçanes i la batucada Set Ginets, que acompanyats d'un caramull de d'al·lots féu el seu recorregut fins arribar a la plaça de l'Oar, on, els organitzadors, l'ajuntament i conseller de cultura, donaren la benvinguda a tothom, en el manifest llegit, que marca l'ideari de l'Acampallengua, es fa una clara defensa de l'ús i normalització del català en tots els àmbits de la vida quotidiana, alhora que es féu una crítica al pronunciament del Tribunal Constitucional, arran de la sentència de l'Estatut de Catalunya, especialment pel que fa al reconeixement d'identitat i lingüístic.

Allà mateix a la plaça i amb l'ambient festiu del mercat de rerefons, fou presentat el llibre d'en Nel Martí "La nació dels menorquins", que en les paraules pròpies de l'autor, és: la més intima, la més política o la més cultural, no pot ser el reflex d'una memòria pretèrita i llunyana, sinó que ha de ser l'expressió d'un projecte i d'una voluntat de la gent. Ha de ser un mar de referències compartides, engrescadores i convincents on cada ciutadà pugui situar els seus anhels i les seves preocupacions quotidianes...

A la tarda i de ben prest, el poble s'omplí d'activitats els joves s'escamparen, al pla de l'Església hi havia tallers de truc, decoració de camisetes, de rastres i de gloses. Allà mateix, per als més menuts, contacontes i el grup Pinyeta Pinyol entretenien i feien participar els més joves. Mentre això passava, a la plaça de l'Oar hi havia una mostra de cantautors; Bep Marquès, Guillem Soldevila i Bep Camps engrescaren tots els presents amb les cançons pròpies i d'altres versionades.

La marxa de torxes i correfoc amb els dimonis de Maó i Ferreries omplí d'ambient i fums el centre de Ferreries i fou el preàmbul de la gran nit de concert amb: Obrint Pas, Barrumbada, Espina, L'infant terrible i Pel de Gall, concert que reuní un miler de joves.
La jornada per avui diumenge tampoc deixarà escletxa a l'avorriment, ja que està atapeïda d'activitats de tota mena.