rita barber. L’actriu actua com a Rosie a "Mamma Mia" i va fer de la senyora Potts a "La Bella y la Bestia" - rita barber/internet

TW
0

Qui no ha cantat alguna vegada "Dancing Queen" o ha entonat "Chiquitita"? Segurament molts han tingut l'oportunitat d'anar a alguna de les actuacions de la gira del musical "Mamma Mia" que va començar l'agost de l'any passat. I no us vàreu fixar amb Rosie? Us semblava un rostre conegut?

El paper de l'escriptora reivindicativa, feminista i lluitadora per una sèrie de principis i valors és encarnat per Rita Barber (Alaior, 1973), una menorquina de cap a peus que gràcies a l'esforç, l'autoestima, la força de voluntat i la seva professionalitat ha anat escalant posicions dins el món de la interpretació aconseguint papers de gran bagatge artístic.

La llicenciada en Interpretació Gestual en la GESAD de Madrid ha encarnat personatges tan coneguts com la senyora Potts de "La Bella y la Bestia", va ser la protagonista de "Musicall" i fou Ramona en la sèrie televisiva "El Comisario", entre molts altres papers.

Rita Barber assegura que el món del teatre sempre ha estat molt present a casa i és que molts coneixeran la desimboltura teatral de les germanes Maria i Xisca Riudavets, mare i tia de Rita Barber. Però així i tot creu que no n'és suficient, ja que "la vocació és molt personal i el camí que elegeix cadascú no depèn només d'allò que hagis begut de la infància, és alguna cosa més profunda, més interior", assenyala.

Rita Barber és partidària que cada actriu deixi l'empremta en el seu personatge, d'aquí que asseguri que "no tenc res a veure amb na Rosie, però alhora ho tenc tot d'ella, ja que allò que es reflecteix damunt l'escenari és meu, sóc jo".

L'espectacle de "Mamma Mia" compta amb un repartiment artístic de qualitat, ja que hi actuen Nina i Marta Valverde. Barber indica que "malgrat en un començament semblava que m'havia d'imposar la seva professionalitat, em vaig sentir estimulada i m'han ajudat molt a professionalitzar-me", i afegeix que "hem arribat a tenir una complicitat impressionant que s'està reflectint damunt l'escenari".

De fet, Nina va actuar dimecres passat al Teatre Principal en un concert d'havaneres. Rita Barber comenta que Nina va quedar impressionada "del teatre i de Menorca, de tan bé com canten els menorquins i de la camamil·la", i afegeix rient que "ara hauré de cercar algú que m'en porti una bosseta".

Se sent còmoda amb tot el personal que treballa en el musical, entorn a 75 professionals, està orgullosa d'haver aconseguit papers tan destacats dins el món de la interpretació i no dubta en assegurar que el vestuari de les Dynamos és una meravella. "Rosie és la que vesteix de forma menys exuberant, però quan ens posem aquest vestit i les plataformes ens sentim exuberants". Recalca que costa un dineral, uns 6.000 euros, ja que consta d'incrustacions amb pedres de Swarovski", d'aquí la seva estima.

No descarta que el musical "Mamma Mia" recali a Menorca. Així i tot, indica que és complicat, "ja que necessitem un espai ampli i s'ha de preveure que les sessions omplin la sala".

Així que si algú té l'oportunitat de veure el musical, recordi que darrere la veu de Rosie hi ha una illenca.