Miguel Valbuena. Ha obtingut un 9,4 a la selectivitat de Balears - M. V. V.

TW
0

Miguel Valbuena Villalonga reconeix ser molt exigent amb ell mateix, no deixar per demà el que pot fer avui i els resultats fins ara no poden haver estat millors. Sent alumne de l'Institut Joan Ramis i Ramis ha obtingut la major nota de selectivitat de les Illes Balears, 9,4, i el primer premi de batxillerat 2009-2010 de les Illes Balears. Té disset anys i és natural de Maó. Les assignatures de ciències són les seves preferides, matemàtiques, física i dibuix tècnic. Li agrada anar al gimnàs, tot i que no practica cap esport en concret vol estar en forma i sobretot sempre troba el moment de sortir amb els amics.

Què ha sentit quan li han donat la notícia sobre la seva nota de selectivitat?
Molt desconcertat per començar, no m'ho esperava, gens. És cert que sempre he estat bon estudiant però tampoc tant, de l'ESO tenc un vuit encara que fent el batxillerat de ciències i tecnologies he de reconèixer que m'ha anat molt bé.

En breu iniciarà els seus estudis universitaris, quins estudis ha elegit?
Aniré a Barcelona a la Universitat Politècnica a estudiar Enginyeria Civil, que és l'anterior Enginyeria de Camins, Canals i Ports.

Troba que té més avantatges o desavantatges haver d'anar a estudiar afora?
Trob que té més avantatges. A jo me fa molta il·lusió sortir de Menorca i conèixer llocs diferents, gent nova. Crec que serà dur, és una carrera de les difícils i sé que tant bé com aquí no m'anirà però jo faré tot el que pugui perquè em vagi bé.

La societat té una bona imatge dels joves d'avui en dia?
Pens que en general no, es xerra molt de fracàs escolar i de pasotisme, però molts joves no som així. Els meus amics són bona gent, tots estudiem molt i també ens ho passen bé. Feim tot el que podem, jo pens que si t'organitzes bé el temps ho pots fer tot.

Com es prepara l'estiu?
Des d'inicis de curs pens amb l'estiu, el pens viure intensament, anar a totes les festes de poble que pugui, a la platja... També passaré unes setmanes a Lleó.