Humans. Monsenyor Giménez va compartir plató amb Antoni Fullana, Diego Dubón i Lola Maiques - Javier

TW
0

El proper diumenge es compleix un any de la presa de possessió de Salvador Giménez Valls com a bisbe de Menorca. Per valorar aquest temps, fer una ullada al futur i comentar qualque aspecte d'actualitat, el Grup Editorial Menorca va convidar a monsenyor Giménez al programa "Humans" de Televisió Menorquina. Per a qui no va poder resistir la temptació de "La Roja" i no pugui gaudir de la redifusió del programa- avui, 13 hores- "Es Diari" li ofereix un recull de l'entrevista realitzada al programa que presenta i dirigeix Antoni Fullana.

L' excel·lent acollida dispensada per la Diòcesi va ser la primera cosa que el bisbe Salvador destacà en fer balanç. "Encara que vaig estar nou mesos d'administrador apostòlic, no és igual que viure aquí tot l'any. M'he sentit molt acollit per part de tots, fins i tot, les cares de la gent que trobo pel carrer em semblen com si fossin les del meu poble", digué monsenyor Giménez, tot just abans de destacar la multitud d'activitats que impulsen les comunitats cristianes de l'Illa. "Ha estat una sorpresa molt grata", reconegué el prelat.

Pel que fa als objectius pastorals, monsenyor Giménez va fer una valoració positiva de l'any sacerdotal, destacant el treball que s'ha desenvolupat al llarg d'aquests mesos amb la voluntat d'animar la reflexió arran el paper dels capellans dintre l'església i l'estima per part de les seves comunitats. En parlar dels laics, el bisbe Salvador va comentar que se'ls havia demanat un esforç envers la solidaritat i l'austeritat i que havia comprovat el seu grau de compromís per ajudar a les persones més desfavorides per la crisi, mentre es congratulava del recent nomenament de Joan Mercadal Victory i Vicent Llabrés com a diaques permanents.

La creativitat va ser la fórmula a la que va apel·lar en parlar dels joves i de la recerca de mesures per recolzar les dones que volen tirar endavant el seu embaràs, que afegissin al paper reivindicatiu de l'Església en matèria d'avortament - "hem d'acatar, però la paraula no ens la poden negar", afirmà- d'altre més actiu per ajudar-les.

El bisbe no va defugir qüestions més compromeses, com ara la de les diaconesses, la presó de Menorca o les dificultats a les que s'enfronta la classe de religió, i va voler acabar amb un missatge encoratjador. "Desig que siguem més coherents i autèntics i que mostràssim que estem orgullosos de ser cristians".