TW
0

Un menorquí ha guanyat el premi absolut del XXIV Concurs de cuina jove de Catalunya, convocat per l'Escola Universitària d'Hosteleria i Turisme de Sant Pol de Mar. Es diu Antoni Taltavull Torres (Ciutadella, 1988), té 21 anys i acaba d'obtenir el Grau Superior en Restauració a l'Escola Sant Ignasi de Barcelona. El cuiner va captivar el jurat amb un plat mediterrani sota el títol "Trazos de mar". Els requisits per a participar al concurs eren tenir menys de 25 anys i preparar una recepta d'arròs. Antoni Taltavull innovà i aplicà el seu coneixement i bagatge en la cuina mediterrània. Segons explica, el plat es basa en un sofrit de ceba, pebre vermell, nyores i trompeta de la mort (un tipus de bolet), al qual s'afegeix l'arròs i es cuina afegint un suc de marisc de gust fort. A la preparació, s'afegeixen escamarlans fumats amb romaní i marcats a la planxa. L'arròs es presentà amb una escuma d'eriçó de la mar i amb unes trompetes de la mort glacejades amb mantega i un poc de nata. En el toc final, el cuiner decorà el plat amb petites flors i brots verds.

Aquest és el primer premi d'Antoni Taltavull, qui de petit ja volia ser cuiner, un guardó que li obre un camí de prestigi dins la cuina catalana. La seva trajectòria professional començà als cicles formatius de l'IES Maria Àngels Cardona. Com a cuiner afirma que es sent atret per la cuina creativa i que té la influència de la gastronomia menorquina emmarcada dins la cuina mediterrània.

El concurs va tenir altres premis a la millor presentació; a la destresa i millor tècnica d'elaboració; i a la imaginació i la creativitat. No obstant, no sols el premi absolut va ser per al cuiner ciutadellenc, sinó que el segon classificat al certamen també és un menorquí: Joan Bagur Moll, procedent de l'Escola d'Hosteleria i Turisme Sant Ignasi de Barcelona. Ambdues distincions atorguen prestigi als dos joves cuiners de l'Illa i són una primera passa per a obrir-se camí en el món de la gastronomia.