Quintana. Jurista i escriptor - Arxiu

TW
0

El jurista i escriptor Josep Maria Quintana serà l'encarregat d'encetar les festes de Sant Llorenç. L'Ajuntament li ha atorgat l'honor de pronunciar el discurs inaugural de la celebració, el tradicional pregó de festes que any rera any ha anat agafant força en aquest poble menorquí. La cita és el proper dia 13 d'agost a l'avinguda Pare Huguet.

La seva relació amb el poble alaiorenc li ve de la seva infància. Es tracta del seu poble natal, el poble que li ha configurat la seva identitat ja que segons Quintana, "la infantesa és la pàtria de la persona, és l'època que dona forma i estructura espiritual i intel·lectual a la persona".

Quintana va néixer un dia de maig de l'any 1950 en el si d'una família de menestrals, "en temps de misèries espiritual, més que no pas materials", segons escriu ell mateix al seu blog, "ja que el país es preparava per als plans de desenvolupament". Va viure al carrer General Goded, actual carrer Ample, sota la ferma educació dels seus pares, Maria Petrus i Antoni Quintana. Va iniciar estudis de batxillerat a l'Acadèmia del poble, va cursar humanitats i filosofia al Seminari de Menorca (Ciutadella) i finalment de filosofia i lletres i de dret a Barcelona.

Josep Maria Quintana és conegut per la seva trajectòria literària amb publicacions com el "Nikolaidis" o "Les revolucions perdudes". Així i tot, el nomenament de registrador de la propietat el mes de juliol de 1980 i professió que ha exercit al llarg de la seva vida, l'han portat a publicar nombrosos llibres jurídics.

Cal recordar que Josep Maria Quintana va presidir l'Ateneu de Maó entre 1981 1987, és president dels Amics de s'Òpera de Maó, membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, membre de la Reial Acadèmia de les Bones Lletres de Barcelona i membre de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de les Illes Balears, entre altres càrrecs.