Conversió. Gràcies a l’actuació s’ha aconseguit baixar el temps de reverberació fins els tres segons i mig

TW
0

L'antic convent de Sant Diego que des de fa uns anys s'utilitza com a sala de cultura, s'ha convertit en un auditori, en una sala de concerts. Així ho podran comprovar els alaiorencs i visitants aquest dijous quan la cantant Maria Camps amb Suso González i Jazz Do It, actuïn per donar a conèixer les millores acústiques a les que s'ha sotmès l'espai. Tot i així avui s'hi dur a terme la primera activitat, l'exposició "AF" ja que l'auditori serà compatible amb encontres expositius i representacions teatrals.

La intervenció, que ha convertit la sala en un dels auditoris més grans de l'Illa, es sustenta en l'estudi previ presentat pel tècnic Higini Arau, fa entorn de dos anys. La sonoritat era infame amb un temps de reverberació de 13 segons quan la mitjana es situa en dos o tres segons.

Malgrat l'Ajuntament no tingués prevista una intervenció en aquest espai, l'arribada del Plan E va motivar el consistori a actuar-hi. D'aquesta manera, la primera convocatòria va permetre intervenir verticalment mentre que amb el segon Plan E s'ha dut a terme una reforma a nivell horitzontal. Les dues convocatòries han suposat una inversió d'uns 500.000 euros.

Les actuacions comeses passen per la renovació de forma integral de la teulada de l'edifici, a falta del campanar que s'inclou en les obres de reforma del Pati de sa Lluna. S'han folrat les bòvedes del convent amb una espècie d'escuma de cinc centímetres de gruixa, un material aïllant fabricat a Suïssa i que permet amortiguar el so.

També s'estan cobrint les sis parets laterals que confronten amb l'escenari. S'ha cobert el sòl i l'altar de parquet flotant per tal que actuï de caixa de so i permeti que la petjada no es percebi a més de possibilitar l'absorció de la baixa freqüència.

Respecte l'escenari, ubicat en l'antic altar de l'església, s'ha elevat 60 centímetres amb l'objectiu de donar visibilitat a tota la sala. Està prevista la col·locació d'una cortina que independitzi la porta d'entrada amb l'interior de la sala així com cortines negres a les parets de l'altar. Per altra banda s'ha pintat tot l'edifici, tant interiorment com exterior.

A banda de la partida procedent de l'Estat, l'Ajuntament ha invertit uns 45.000 euros en l'adquisició de 200 cadires-butaca que actuaran alhora de caixa de ressonància. Amb totes aquestes actuacions el temps de reverberació de Sant Diego ja és de tres segons i mig.