TW
0

Albergínies farcides, oliaigua, milfulles de pop amb ceba, suquet de rotja amb ametlla torrada i julivert, caldereta de gambes i peix de roca, greixera de coc amb mel i canyella, tortada amb gelat de camamil·la de la Mola o sorbet de gin Xoriguer. Aquestes són algunes de les desenes de propostes que els illencs i visitants podran assaborir en la Primera Mostra de Cuina Menorquina que es celebrarà del 10 al 19 de setembre. Però si a tot això ho amanim, condimentem amb unes porcions de formatge que parlin de sabor d'Illa, de denominació d'origen, el menú estarà completat i acaronarà la menorquinitat en tots els sentits.

I és que gràcies al conveni de col·laboració rubricat entre el president de l'Asociación de Restauración de Menorca, adherida a CAEB, Francisco Carrasco, i el president de COINGA, Lorenzo Lafuente, tots els restaurants que participin en la primera edició de la Mostra oferiran un tast de formatges. "Per què no donar formatge per picar en lloc d'olives o ametlles i potenciar així els productes de l'Illa?", suggeria ahir Margarita Tudurí, gerent de COINGA. D'aquesta manera, l'empresa lletera lliurarà a cada restaurant peces de formatge ja sigui per oferir com a aperitiu o com a ingredient per a l'elaboració d'algunes receptes. Per la seva banda, els organitzadors de la Mostra faran difusió i publicitat de la primera marca productora de Queso-Mahón. La Mostra de Cuina Menorquina, que es celebrarà en 21 restaurants seleccionats de l'Illa, es planteja com un mostrador per als productes agroalimentaris i dels que el formatge n'és un dels seus màxims exponents. L'objectiu de la iniciativa és mostrar la riquesa gastronòmica de l'Illa amb plats que parlen de tradició. "La cultura gastronòmica està de moda i no podem desaprofitar l'oportunitat que ens ofereix Menorca per tal d'oferir una alternativa al sol i platja intentant allargar la temporada estival", ressalten els organitzadors. Francisco Carrasco va anunciar la difusió que s'està fent a Mallorca, Eivissa i Barcelona aprofitant la notorietat de la Mostra de Cuina Mallorquina que ja porta 26 edicions i una mitjana de 4.000 menús diaris servits. D'aquesta manera, els restaurants participants oferiran un menú amb plats illencs per 15 euros així com un menú degustació amb preus que oscil·laran entre els 17 i els 35 euros.
El pressupost és de 24.000 euros procedents de l'ajuda pública del Govern, així com del recolzament del sector privat. L'activitat s'emmarca en el Pla de Desenvolupament del Producte Turístic.

Els restaurants

Maó
La Cuina dels àngels.
La Tropical.
Royal.
Es Llaüt.
Can Nito de la Marina.
Varadero.
La Minerva.

Ciutadella
Cas Ferrer.
Es Puntet.
Ses voltes.
Desport.
Grill Las Brasas (Cala en Blanes).
Es Forn (Cala en Blanes).
Aqua center (Cala en Blanes).

Fornells
Ca na Marga.
Cafè del nord.

Alaior
Es Pouet nou.
Can Jaumot.

Sant Lluís
Pan y vino.
Sa Parereta d'en Doro.

Es Migjorn Gran
Sa Branca.