Festa. Bots, replecs, cavalls, gent gran, joves i nens. Tot es barrejava ahir en una mescla d’eufòria i alegria per la celebració de Sant Cristòfol - Gemma Andreu

TW
0

Es Migjorn Gran va retre justícia ahir al seu nom. Milers de persones van sortir al carrer per celebrar un any més Sant Cristòfol i no es van estar de compartir l'alegria que això els suposa.

A les cinc de la tarda el repic de campanes marcava l'inici de les festes al Pla de l'Església i la Banda de Música des Migjorn acompanyava la cercavila.

Poc després, a les sis del capvespre, la fabiolera Adriana Moll encetava les festes al fer sonar el primer toc de fabiol. Aleshores la qualcada, amb una trentena de caixers, va anar agafant forma amb el primer replec.

Pocs minuts després de les nou del vespre, s'inicià el primer jaleo de San Cristòfol de ses Corregudes. Els cavalls entraren a sa Plaça deixant bocabadats els que veien per primer cop a veure els bots dels caixers. Poc a poc, s'anava colant més i més gent a sa Plaça, que va acabar quedant petita per a tanta multitud. Es varen viure algunes escenes de pànic de nens, pares i mares que se sentien ofegats per l'aglomeració i frisaven per sortir-ne.

El que més es va fer esperar va ser la cançó del jaleo. I és que la Banda des Migjorn no va començar a tocar la tradicional melodia fins ben bé passada mitja hora de les nou del capvespre. Això va fer que els primers bots es fessin a ritme de les cançons més populars de l'estiu, com el "Waka-Waka" de Shakira, o la cançó de l'anunci d'Estrella Damm.

Els carrers des Migjorn Gran es varen omplir de festa, i de la grossa. Els veïns prenien la fresca asseguts a la porta de les seves cases, tot bevent pomada i convidant amics i familiars a beure'n junt amb picades de formatge, formatjades, crespells i pastissets.
Però la festa no s'atura. L'esclat d'alegria d'ahir continua avui amb més replecs, el jaleo a les 12 del dematí, passacarrers, i revetlla a la nit.