TW
0

Autofitxa. Em dic Ignasi Pons Moll i vaig néixer el 1987. Sóc Llicenciat en Comunicació Audiovisual pel CESAG (UIB) i l'any que ve tenc idea de fer un màster a Can Salort. Les meves grans passions són el cine i la música. Chris Marker, Paul Thomas Anderson, Radiohead, UNKLE i David Holmes són els meus referents. M'estim molt Menorca i m'agrada molt la mar, la quietud, jugar a bàsquet i anar amb els amics. Enguany, a través de l'Ajuntament d'Alaior, he organitzat l'exposició fotogràfica Retrats de Lô que conjunta fotògrafs i personatges del meu poble. La inauguram avui, a les 19.30 hores, a la Sala d'Exposicions de l'Ajuntament d'Alaior.

Què es pretén amb l'exposició?
Retrats de Lô vol ser una proposta diferent, fresca i desenfadada; una alternativa cultural per a les nits d'estiu. Una exposició de gent del poble per al poble. I en ser una obra col·lectiva, hi ha molta varietat i llibertat dins un mateix concepte.

Com va sorgir la idea de l'exposició "Retrats de Lô"?
Va sorgir a Palma, l'octubre, quan vaig partir a estudiar el darrer any i trobava a faltar la família, els amics... tenia ganes de fer cosa per al poble i vaig trobar que la fotografia seria un bon mitjà per reflectir l'ànima d'Alaior. Retrats de Lô vol ser un petit homenatge a alguns d'aquells personatges que fan d'Alaior un poble entranyable.

Alaior és poble prolífic d'aquests petits grans personatges com els que han retratat? Hi ha quelcom que els diferenciï d'altres de poblacions?
Sí. Alaior és un petit gran poble ple de persones interessants i representatives. Els personatges d'Alaior són molt variats, però solen tenir aspectes en comú: que són oberts, satisfets i molt humans. I segur que hi ha semblances i diferències amb els altres pobles, però hi ha un fet comú que ens agermana: ser menorquins.

La fotografia despulla la veritat de la gent?
Cada persona és un món i la fotografia permet mostrar tota la seva grandesa i complexitat. És un art que, ben emprat, pot projectar l'interior de les persones i plasmar la seva realitat, però com deia Machado, "també la veritat s'inventa".

20 fotògrafs s'han apuntat a la seva iniciativa, com ha estat el treball realitzat?
Crec que molt bo. Tots els fotògrafs s'han implicat molt i han participat de gust des del principi. Gent com en Tiago Reurer, en Joan Gómez o en Carles Mascaró m'han ajudat molt i m'han donat bons consells. Trob que tant fotògrafs com personatges s'ho han passat bé amb el projecte i amb açò ja estic content.

Repetiran l'experiència? Volen fer-ne més edicions?
La idea ha agradat i sembla ser que se'n volen fer més. Estic content perquè així hi podran sortir altres personatges que enguany no han entrat dins el vint, però es mereixien ser-hi. Tot i així, ara només esper que sa primera edició vagi bé i la gent en quedi contenta.