De tot. El fosquet va donar per molt, pintura, arquitectura urbana i música al carrer - J.J.

TW
0

Per segon any consecutiu, els Fosquets d'Art de Ferreries ha esdevingut un gran festa amarada de pintura, fotografia i escultura, obres que resten a l'esguard de 35 cases del casc antic que serveixen de centres d'exposicions improvisats, alhora que la pròpia casa és un element més que embolcalla les obres exposades. Segons expliquen els organitzadors, de l'associació per a les arts a Ferreries Art's, aquesta manera de mostrar les seves obres és l'encontre entre l'art i el carrer, i realment és així. Sortir al carrer, tal i com ho feu ahir un gentada, tot passejant i trobant les portes obertes de bat a bat, amb l'entrada franca i poder contemplar les obres exposades i a l'hora poder parlar amb els autors, enriqueix el món de la cultura.

Els carrers estrets de la part alta del poble eren un sorpresa constat, d'un estil pictòric passaves a un altre molt diferent, alhora que caminaves pausadament, seguint el recorregut marcat pels organitzadors i assenyalat al terra. La música acompanyava el passeig. Alumnes de l'ateneu musical i la coral Clau de Sol interpretaren diferents peces musicals i cançons de tots conegudes, donant l'ambient festiu amb que s'han convertit aquests tres fosquets, que van d'ahir divendres a demà diumenge, restant obert de les 20 a les 23 hores.

Els 43 artistes, més el col·lectius del Foto Club f/Llum, i Alco-arte (Madrid) són la màxima expressió de la pintura, la fotografia i l'escultura que es fa a Ferreries, ja que aquí hi són tots presents, a més d'alguns convidats de fora poble. Seguint l'itinerari marcat, sortint de la plaça Espanya, tot enfilant per la Costa de la Creu, trobarem els següents artistes: Miquel Cardona, Gemma Alcaraz, J. Lluís Martí, Josep Moncada, Nito Serra, Josep Marí, Tomeu Salord, Paco Huguet, Josep Huguet, Gerard Febrer, Carmen Arroyo, Núria Arroyo, Cami, Tònia Pérez, Lourdes Febrer, Nina Serra, Carlos Mascaró, Pilar Perdices, Kinia Barber, Eugeni Martí, Damià Portella, Tònia Coll, Dani Bosch, Alco-arte, Pepa Soler, Aina Puig, Nuri Deyà, Tomeu Coll, Ramon Sintes, Maties Sansaloni, Eva Truyol, Sílvia Pons, Pons Pallicer, Anne Birchall, Àngels carreres, Flora Ritman, Melba Sano, Esperanza Díaz, Damià Portella, Albert Mir, Foto club f/Llum, Vicent Pons, Lluís Febrer, Genoveva Pons, i Maria Coll.

Avui i demà diumenge, novament els Fosquets d'Art de Ferreries es tornen a fer present de les 20 a les 23 hores.