tradicional. Va haver-hi temps per a moments més íntims com la Missa de Caixers, així com altres tradicions de les festes - Gemma Andreu

TW
0

Alaior es va convertir ahir en la ciutat que no dorm. Poc van poder descansar els que es varen quedar fins al final de la revetlla de dissabte nit, si es volien despertar a les nou del matí, a punt per sentir la banda de trompetes que acompanyava els gegants i capgrossos al cercavila municipal.

Tot seguit arrancava la qualcada i el replec de caixers, que anaren a cercar el caixer capellà i el caixer batle. La qualcada al complet, junt amb els membres del Consistori, va traslladar la imatge de Sant Llorenç fins l'Església de Santa Eulàlia. Allà va tenir lloc la Missa de Caixers, on la fabiolera, Laura Sintes, es va mostrar visiblement emocionada.

Però el moment més esperat, sobretot perquè va començar amb més de mitja hora de retard, va ser l'aparició de Sintes, que encetava la sèrie de bots davant l'escenari on a més de la Banda de Música des Pla de Mallorca es trobava també el president del Consell, Marc Pons, l'alcalde Pau Morlà, i altres representants del govern municipal.

A sa Plaça el sol feia suar a més d'un, que va acabar per ruixar-se amb aigua o pomada per fer passar la calor. La sortida del caixer batle, David Moll, va marcar l'inici de la sintonia del jaleo i el varen seguir el caixer municipal, el caixer capellà, el pagès, i la resta de caixers, fins arribar als 75 que formaven la qualcada d'enguany.

El colofó de festa, com sempre, va arribar amb el ball de la samba, que va servir tant d'esclat de celebració, com de comiat fins al proper Sant Llorenç.
Als qui encara no en tenien prou van poder rebre la visita dels caixers, que obsequiaven els veïns amb aigua-ros.