Acte institucional. Miquel Gelabert i Cosme Sans van rebre el reconeixement per part de la Corporació local - Javier

TW
0

La ciutat d'Alaior va tributar ahir, dilluns de la festa de Sant Llorenç, un reconeixement públic a Miquel Gelabert i Cosme Sans, en el transcurs d'un acte institucional celebrat al centre de cultura Sant Diego. L'acte va comptar amb la presència de la Corporació local en ple i de més de dues-centes cinquanta persones. El periodista i investigador Miquel À. Limón va destacar la rectitud cívica i l'excel·lència de la tasca efectuada pels dos homenatjats, a més d'identificar-los amb l'expressió del compromís amb la ciutat sense esperar cap recompensa.

L'acte va començar a les 13,10 hores amb la lectura per part del batle Pau Morlà de la moció conjunta amb la qual es va aprovar per unanimitat la celebració de l'acte de reconeixement de la tasca dels dos homenatjats en favor dels veïns. Va recordar la tasca de Cosme Sans d'apropar la filatèlia a la ciutadania, organitzant tallers per a joves i exposicions per al públic en general. Així mateix va assenyalar la trajectòria professional del metge Miquel Gelabert a Alaior des de 1974, essent en l'actualitat coordinador del centre de salut des Banyer. Morlà va recordar que tant Gelabert com Sans enguany havien rebut el màxim reconeixement per part de les entitats i organismes oficials als que pertanyen els dos homenatjats.

L'acte va continuar amb la lectura de les cartes d'adhesió a l'homenatge de tretze institucions i entitats: PP-Alaior, Centre Cultural d'Alaior, Centre Valencià de Menorca, Associació de Pares i Mares del IES Josep Miquel Guàrdia, Asociación del Polígono Industrial La Trotxa, Associació de Comerciants d'Alaior, PSOE-Alaior, Joventuts Socialista d'Alaior, Creu Roja, Cooperativa San Crispín, Col·legi Oficial de Metges de Balears, Hospital Universitari de Son Dureta i Col·legi La Salle Alaior.

Miquel À. Limón va assegurar que no era necessari posseir mèrits excepcionals ni aptituds extraordinàries per guanyar-se el reconeixement dels ciutadans. Per tant, va referir-se a la responsabilitat permanent i positiva de Gelabert i Sans, sense esperar cap tipus de recompensa, a més de subratllar la rectitud cívica, la constància i l'excel·lència en el treball. Limón va recordar que el saló d'actes de l'Ajuntament havia acollit enguany els actes de reconeixement del Col·legi Balear de Metges, amb el lliurament de la medalla al mèrit professional al doctor Gelabert, i de la Federació Balear de Societats Filatèl·liques amb el lliurament de la medalla d'or a Sans.

El periodista va assegurar que el doctor Gelabert representava el model de metge humanista que ha desenvolupat la seva professió durant 37 anys a Alaior, destacant la seva bonhomia, saviesa, respecte al pacient i a la professió, la compassió, la solidaritat, la integritat professional i el saber escoltar el malalt. Sobre la trajectòria de Sans, va referir-se a la seva tasca com artista, concretament com a dibuixant al carbó, així com també la seva vinculació al moviment cooperativista, a la filatèlia, a la numismàtica i al col·leccionisme. D'entre les qualitats de l'homenatjat, va subratllar el coratge, l'esforç i la tenacitat, amb les que va poder superar una infància colpejada per un accident domèstic i les penúries de la postguerra.

L'acte de reconeixement es va cloure setanta cinc minuts després amb el lliurament per part del batle d'una placa commemorativa als dos homenatjats, que van expressar el seu agraïment per la distinció rebuda.

Corregudes
El cavaller Antoni Melià va proclamar-se guanyador de les corregudes de cavalls organitzades ahir capvespre al Cós d'Alaior, amb motiu de la celebració de les festes patronals de Sant Llorenç. El segon classificat va ser Víctor Borràs, mentre que en tercer lloc va quedar Climent Olives. El Cós presentava un immillorable aspecte, amb la presència de centenars de persones que no van voler perdre's l'acte. També hi van assistir el batle Pau Morlà, la Junta de Caixers presidida pel caixer batle David Moll, la regidora Gertrudis Verger i el president del Club Hípic d'Alaior, José Enrich.