guanyadors. Quatre categories de premiats en el concurs de fotografia de les festes de la Mare de Déu de Gràcia - Javier

TW
0

Cares de decepció entre els artistes que s'havien presentat al premi de pintura de les festes de Maó, que es declarà desert perquè "cap de les obres presentades, tot i que n'hi ha que s'han de valorar com aportacions de valor, està al nivell exigible del premi que s'atorga", segons el jurat format per Elvira González, Biel Mercadal, Manolo Yebra, Emili Balanzó, Joan Carles Villalonga i com a secretari Josep Portella. De la quarantena d'obres que s'havien anat presentant durant els darrers anys al premi de pintura, enguany s'ha patit una forta baixada en la participació, amb només 17 obres aspirants. No obstant, el regidor de festes, Joan Carles Villalonga, no va voler fer gaires anàlisis i confià en què l'any que ve es reprengui l'embranzida d'un premi que està dotat en 2.500 euros.

El premi de fotografia en canvi es manté al nivell i amb la participació habitual dels últims anys. Quatre categories són les premiades, a més de quatre mencions especials o accèssits que també reconeixen les fotografies d'altres autors. La millor sèrie, amb la màxima dotació del premi de 400 euros, és per a les fotografies de Gabriel Pons Tudurí que es refereixen a gent d'Etiòpia. La millor foto en color és "Al descobert", presentada per Xavier Marquès Triay que captura el transcórrer de l'aigua entre les roques pissarres vora la mar. La millor foto en blanc i negre és una imatge del Camí des Castell presentada per Rafael Fèlix i la millor foto de les festes de Gràcia, i única presentada en aquesta modalitat, és "Gegants fins al cel" de Laura Pons Bedoya.

A més han rebut una menció del jurat, conformat en aquest cas per Joan Carles Villalonga, Josefa Morillas, Emili Balanzó i Tolo Mercadal, els autors Teresa Santacana, Iván Carretero, J. Luís Gregorio i Sebastià Barber.