Companyia jove. Està integrada per quinze al·lots i al·lotes d’entre set i catorze anys i enguany celebra el desè estiu de teatre - Gemma Andreu

TW
0

L'estiu és l'època ideal per a reunir a la família i els amics que durant l'hivern resideixen fora de Menorca. Per propiciar una trobada estival divertida, un grup de pares començà a organitzar fa deu anys petites obres de teatre que inicialment es representaven a xalets particulars. Poc a poc, els fillets van prendre el relleu. Al llarg d'aquesta dècada, cada estiu s'han representat obres com "Peter Pan", "En Ciuronet" i "Alícia en el país de les Meravelles" i, l'any passat, "L'amo en Xec de s'Ullastrar", entre d'altres.

Els fillets han crescut i enguany s'han atrevit a preparar la representació del musical "Grease". En total s'han implicat quinze joves, de set a catorze anys, entre germans, cosins i amics. Han mobilitzat un munt de gent que col·labora de forma altruïsta entre pares, avis i veïns. Els joves han dedicat les vacances a assajar la posada en escena, els diàlegs, els balls i fer els decorats. Com que han treballat de valent, el premi després de cada jornada de feina és un gelat d'Helados Torres i una calada als replans de sa Platja Gran.

Amb motiu del desè aniversari, la Companyia Pluja d'Estels ha decidit presentar en públic l'obra d'aquest estiu. L'estrena serà avui, a les 19 hores, a la Casa de Cultura. L'aportació voluntària que faci el públic per a les entrades s'entregarà a la Fundació Vicenç Ferrer. Aquest objectiu solidari encara motiva més al grup de joves, per a qui els assajos són una forma d'aprendre a treballar en equip i divertir-se durant les vacances.

Després de l'estrena, totes les persones que han col·laborat en el projecte d'enguany compartiran una bereneta a sa Platja Gran. El matrimoni entre Bep Pons Benejam i Montse Talaia, residents a Reus, va ser un dels impulsors de la petita companyia de teatre. Deu anys després la il·lusió pel projecte no fa més que créixer.