Gegants de Maó - Javier

TW
0

A ningú que passi pel centre de Maó li pot passar per alt que als carrers ja se celebren les festes; l'ambient de multitud joiosa ho fa revelador.

Ahir a la tarda ho va deixar ben clar l'arribada dels gegants a l'Ajuntament, dins el marc de celebracions amb motiu de la Mare de Déu de Gràcia. Cinc gegants, un nan, i un grup de músics enfilaren avall sa Costa de sa Plaça, per concloure la seva marxa a la Plaça Constitució, on van dansar per al nombrós públic que els esperava amb alegria i entusiasme. Es tractava d'en Tomeu, na Guida, l'àvia Corema, en Pere, na Gràcia i en Miquelet el Salero; protagonistes entranyables, que són rebuts amb afecte pels seus seguidors, després d'any rere any participant en les festes del terme municipal de Maó.
Després que grans i petits gaudissin de la música i la dansa, la Colla de Geganters de Maó va anar pujant les escales de l'Ajuntament, situant dos dels gegants a la seva balconada i, tot cantant la cançó característica de la Colla, van posar punt i final a l'acte de la seva presentació en les festes d'enguany.

Vicenç Tur, alcalde de Maó, va participar de l'arribada dels gegants amb la mateixa simpatia que es vivia entre els visitants i veïns assistents a aquesta trobada, que es podia acompanyar d'una bona xocolatada solidària.