Acte de presentació. La publicació sobre les festes va tenir molt bona acollida entre els assistents - Gemma Andreu

TW
0

Ahir vespre va tenir lloc a les instal·lacions d'Editorial Menorca la presentació de la revista de les festes de la Mare de Déu de Gràcia, una trobada que cada any reuneix, en un ambient molt distès, autoritats, protagonistes i col·laboradors de la publicació i on sempre es respira la il·lusió de la imminència de la festa.

A l'acte van assistir el batle de la ciutat, Vicenç Tur, acompanyat per diversos regidors, el president del Consell, Marc Pons, amb alguns consellers, el diputat Joan Carles Grau, el senador Arturo Bagur, el director insular de l'Administració General de l'Estat, Javier Tejero, i el bisbe de Menorca, Salvador Giménez.

Entre els convidats es trobaven també els membres de la Junta de Caixers i les seves famílies, així com alguns dels protagonistes que donen vida a les pàgines de la revista.
José Guillermo Díaz Montañés, president del Grup Editorial Menorca, va destacar la il·lusió amb què cada any es treballa en la revista, una publicació que pretén, va dir, contribuir a la tradició i la cultura de la ciutat. Així mateix, va agrair el suport dels col·laboradors, les empreses i les institucions que cada any s'impliquen.

Per la seva banda, el batle Vicenç Tur va agrair en nom de la Junta de Caixers el tracte rebut per la coordinadora, Rosa Carreras, destacant la qualitat de la revista i donant les gràcies per la "joia anual que ens regalau".

El bisbe de Menorca, Salvador Giménez, va animar els assistents a continuar la tradició i la devoció a la Mare de Déu de Gràcia, i a dedicar un temps de reflexió i pregària, donant a conèixer la Mare de Déu també als joves.

Enguany tampoc no hi va mancar la presència de la fabiolera, Laura Guàrdia Deyà, que sonant el fabiol va aconseguir emocionar els assistents.

La coordinadora de la publicació, Rosa Carreras, va voler agrair i posar de manifest la feina de totes les persones implicades en l'elaboració de la revista, "amb aquest acte de presentació veim culminat un mes llarg de feina que ha implicat, pràcticament, tots els departaments de la casa". La coordinadora va destacar, per començar, col·laboracions com les de Juanjo Orfila, cap de la rotativa del diari "Menorca", Miquel Tutzó, periodista de la web menorca.info, i Lluís Sintes Mercadal, baríton maonès, testimonis en primera persona, va dir, "que aporten, sense ser cursis, un ingredient emotiu sensacional". També va destacar la feina dels fotògrafs, Javier Coll, Ricardo Álvarez i Toni Pons Barro que "amb les seves fotografies atorguen qualitat i personalitat a la revista". La feina de disseny i maquetació, a càrrec d'Isabel Thomas, també va ser reconeguda, "aconsegueix dins d'un ordre molt pensat, donar la importància que tenen les imatges i distribuir els textos de manera que es facin entretinguts de llegir". Rosa Carreras va fer especial esment també de firmes com les de Margarita Caules, Marc Campins, Alfonso Buenaventura o Vicente Macián, que enguany té un record emotiu per a Jaime Cots, ja que són aquestes les primeres festes de la Mare de Déu de Gràcia després de la seva mort.

La portada de la revista, obra d'en Zaca, al més pur estil còmic, també va ser un tema destacat en la presentació, així com la bona disposició i amabilitat de la Junta de Caixers i tots els protagonistes que donen vida a les pàgines. "Aquest és el granet d'arena que aportam des d'Editorial Menorca a les festes de Maó".