Josep Maria Quintana - Arxiu

TW
0

L'escriptor Josep Maria Quintana participa enguany i per primer cop en les Converses Literàries a Formentor, unes trobades que promou el Govern amb la finalitat d'intercanviar idees i experiències literàries alhora que generar i debatre propostes i convertir Formentor en un laboratori d'idees i en una cita obligada en el panorama de les lletres.

Aquesta nova edició es desenvoluparà durant tres dies, entre aquest divendres i diumenge. Enguany versarà sobre "Les màscares del jo: memòries, biografies, autobiografies, diaris i blocs".

D'aquesta manera, Menorca aportarà el seu granet de sorra en les converses i s'hi veurà reflectida mitjançant la presència de Josep Maria Quintana, qui participarà en la conversa sobre "La vida dels altres" de dissabte matí. Serà presentat per Anna Caballé i compartirà experiències, opinions i crítiques amb Miquel Dalmau i Rogelio Blanco.

Quintana assegura que és una il·lusió i una oportunitat poder participar en aquest encontre ja que significa que "estic viu literàriament parlant".

Cal recordar que a l'edició de l'any passat va assistir en representació de l'Illa el poeta alaiorenc Ponç Pons.

"Els herois de la nit"
Per altra banda, el proper mes d'octubre sortirà a la llum la darrera novel·la de Josep Maria Quintana, "Els herois de la nit".

En aquesta novel·la històrica Quintana recupera l'Illa de Pregonda per oferir al lector uns fets històrics que van esdevenir a Menorca en el segle XVI quan els turcs van assaltar Ciutadella i s'emportaren 5.000 habitants a Constantinoble com esclaus.

Al llarg de 256 pàgines l'autor ofereix una història carregada d'aventures on es destapa la corrupció del poder.

Josep Maria Quintana ressalta que és una novel·la "del meu estil" tenyida d'una visió crítica dels fets històrics ocorreguts en aquest indret i nodrida amb situacions extretes de la imaginació. La narració es centra en un jove que aconsegueix fugir del captiveri i localitzar el seu germà que s'ha convertit a l'Islam.