Instants. El Cós de Gràcia es va convertir en el punt neuràlgic de les festes, amb centenars de persones que es van situar en els costats de la via per no perdre’s un detall de les competicions - Javier

TW
0

Quan han passat les hores intenses de jaleo i les celebracions religioses en honor de la Mare de Déu de Gràcia, difícilment no es pot trobar un lloc que ofereixi una vista més bella de les festes patronals de Maó que el Cós de Gràcia, amb les carreres de cavalls. Una tradició, la de ses Corregudes, que va ser recuperada -després d'un temps d'abandonament-, ara fa 20 anys, el 1990, coincidint amb el centenari de la reinstauració de les festes de la Mare de Déu de Gràcia.

Ahir aquest cèntric carrer de la ciutat es va convertir en el punt neuràlgic de les festes, amb centenars de persones que es van situar en els costats de la via per no perdre's un detall de la competició fraternal entre els catorze cavallers participants.

Des de la part superior de l'avinguda, de mig quilòmetre de llarg, es pot apreciar a la perfecció la intensitat del moment en què els cavalls i les seves muntures travessen com una exhalació el casc urbà, deixant enrere ones de gent que tanca i omple el carrer després del seu pas. És en aquest punt on es va situar la qualcada, després d'haver fet la seva aparició i dirigir-se cap al final del Cós de Gràcia, encapçalada per la fabiolera, Laura Guàrdia, i el caixer fadrí, David Callejas, i tancada pel caixer batle, Vicenç Tur, i el caixer capellà, Joan Tutzó. La comitiva, amb el caixer batle, es va col·locar més tard a l'altura del carrer Estrella, per lliurar les culleretes a tots els participants i les canyes als guanyadors.
En les vuit carreres celebrades, al voltant de les 20 hores, van participar José Callejas, Josep Callejas, Benet Cardona, Mercè Franch, Carmen Otero, Toyo Melià, Narciso Mercadal, Leandro Olives, Sito Jiménez, Lluís Villalonga, Joan Moll, Miqui Company, José Melià i Bàrbara Lluch.

Els guanyadors de ses Corregudes van ser Josep Callejas, Benet Cardona, Carmen Otero, Narciso Mercadal, Sito Jiménez i Miqui Company, amb Cardona i Mercadal com a vencedors en dues ocasions.

Com és tradició, moments abans de ses Corregudes es va celebrar una cursa a peu en la que van participar nou corredors i una filleta de nou anys, Lorena Foguet, que va quedar en setena posició. El guanyador d'aquesta edició, un any més, va ser el corredor Antonio Fernández.