TW
0

Autofitxa
Som Óscar Montón Núñez. Vaig néixer a Barcelona el 22 de febrer de 1971. A l'any 1983 vaig venir amb la meva família a Menorca. Som dissenyador gràfic i ara comerciant, vaig obrir una botiga multiproducte al port fa tres temporades, que és la primera botiga d'Espanya d'aquest tipus.

Des de quan existeix l'Associació Comerciants Port de Maó i amb quines finalitats es va crear?
Es pot dir que hem recuperat l'antiga Associació de Comerciants i l'hem ampliat a tot el port. Es va crear per tenir més veu a l'hora d'organitzar activitats a més d'estar més organitzats davant l'administració. També des de l'Associació tenim la intenció de revitalitzar i dinamitzar el port de Maó, donat que creim que és un dels pilars turístics de Menorca i des d'ella volem aportar el nostre gra d'arena.

Per quants de comerços està formada?
Actualment aproximadament estem representats un 40 per cent dels comerços del port i tenim l'esperança que vagi a més. Ens satisfà que estiguin reflectides totes les activitats del port com nàutica, comerç, restauració, també bars i pubs.

L'impuls de distintes iniciatives, com el concurs de pintura recentment realitzat, motiva a dinamitzar més la vida al port?
Amb la creació de l'agenda "Viu es port" hem volgut sembrar una llavor de diferents activitats per aconseguir que el port de Maó a més del seu interès paisatgístic tengui uns altres al·licients culturals extra. Pretenem que activitats com el concurs de pintura ràpida quedin arrelades i que amb el temps es converteixin en un referent.

Avui i demà es celebra una exposició d'escultures al Moll de Llevant a l'aire lliure, com anirà?
Ara mateix només ens queda pendent aquesta activitat en la que un bon nombre d'escultors exposaran les seves obres a l'aire lliure. De manera que el port es transformarà en una gran sala d'art. Han confirmat la seva assistència diversos escultors de renom, però segueix obert a tothom que vulgui participar-hi pel que encara no podem donar una xifra definitiva però preveiem que serà tot un èxit.

Tot i que encara hi falti per acabar la temporada, quina valoració general en fan?
La temporada ha estat complicada, però s'ha de remarcar que enguany han vingut turistes de noves procedències i al meu parer molt encertades ja que hem vist suecs, noruecs, txecs, suïssos, etcètera. Sembla que les promocions que s'han fet de l'Illa estan donant fruit i seria interessant que tot això anés a més.