Escultura de gran format que representa un vaixell que s’il·lumina. Es complementa amb una altra peça d’una banyista que neda entre roques - Javier

TW
0

El port de Maó des d'anit llueix un esplendor especial gràcies a la iniciativa de l'Associació de Comerciants Port de Maó que ha convidat els escultors que ho desitgessin a participar en una exposició a l'aire lliure que ha sorprès als vianants del Moll de Llevant amb unes notes artístiques que aporten un plus a l'habitual passejada.

La resposta dels artistes ha estat notable, més de set escultors s'han animat a traslladar les seves obres, moltes voluminoses i gairebé totes d'un pes considerable, a la vorera de Maó on romandran fins avui a la nit i algunes fins i tot fins demà al matí.

Algunes de les propostes destaquen amb llum pròpia com el vaixell de marès, i altres materials, que ha creat expressament Toni Gomila que l'ha il·luminat creant una atmosfera marinera molt especial. El vaixell, situat sobre un pedestal construït amb llenya, se complementa amb una altra obra en la que una figura se submergeix en la mar, com si s'acabàs de llençar de l'embarcació.

Una altra de les obres que destaca és la farola realitzada pel polifacètic Mauri Lavayén que s'il·lumina sencera creant una fantasia pròpia de l'estil de l'autor.

Nuria Román, Roberto López, Xisco Moragues, Brokas i Carlos Caprani són alguns altres dels noms dels artistes que han respost a la demanda dels comerciants del port.

Si bé l'experiència està resultant engrescadora l'exhibició de les obres no és del tot òptima. Les de gran format situades en voreres amples tenen suficient espai per destacar amb la seva presència i aportar l'experiència que es cerca amb la presència d'obres escultòriques al port. No obstant la resta es situa sobre la calçada, moltes de les obres són de petit tamany, i es perden en l'intent que queda així frustrat.