Mostra. Formada per deu panells i unes 150 imatges per conscienciar de la importància del patrimoni marítim - Cris

TW
0

La caseta de la Comandància del port de Ciutadella ha estat el lloc escollit per exposar el recull fotogràfic de Pere de Prada titulat "El viatge dels Sardinals", una mostra d'instantànies dedicada a aquestes embarcacions de la família dels llaüts, dissenyades especialment per a la pesca de la sardina.

L'exposició és el reflex de la feina que fan els Amics de la Vela Llatina de Calella de Palafrugell i tantes altres entitats per a la recuperació dels llaüts i per difondre la seva història. Una feina que no s'acaba amb la restauració de les naus, sinó que hi segueixen un munt d'activitats per a promocionar-les. Un exemple, el que recull l'exposició, la travessa que van realitzar quatre sardinals, el "Sant Elm", el "Santa Espina", el "Notre Dame de Consolatión" i l'"Espérance".

Unes embarcaciones que el juliol de 2009 van creuar de Calella fins a Fornells per participar a la XXI Trobada de Barques Clàssiques de Menorca organitzada pels Amics de la Mar de Menorca fent una travessa que va durar 24 hores i en la que hi van prendre part una vintena d'amants de les emblemàtiques sardinals.

Com explica l'autor de l'exposició, amb iniciatives com aquesta "volem sensibilitzar la societat envers la defensa del patrimoni marítim, perquè són els nostres orígens i estan una mica oblidats".

Llibre
Aquesta exposició va acompanyada d'un llibre que s'ha editat i que recull l'experiència i la feina que s'està fent amb els sardinals. Un treball per al que s'ha comptat amb la col·laboració "de molta gent" que dedica el seu temps a la difusió i recuperació d'una part del patrimoni marítim. L'exposició es pot visitar fins el 30 de setembre, de 18.30 a 21 hores.