Escola. Cinc estudiants s’han presentat a les proves de Palma amb èxit - Arxiu

TW
0

Els cinc estudiants de l'Escola d'Art Dramàtic de Menorca que es van presentar a les proves per accedir als estudis superiors de teatre a Palma han estat acceptats i en breu iniciaran els nous estudis que els ocuparan durant quatre anys. Dels cinc, Belén Gardés Finestres s'ha distingit per obtenir la millor nota d'entre tots els futurs actors i actrius presentats a l'ESADIB (Escola Superior d'Art Dramàtic de les Illes Balears). Els noms dels altres menorquins que han aconseguit el seu propòsit són Gemma Moll, Carol Suárez, Patrícia Moragues i Joan Pons Arguimbau.

Pitus Fernández, professor d'Interpretació de les escoles menorquina i mallorquina, va voler destacar l'esforç realitzat per aquests alumnes pel que fa a "l'assistència, no han fallat a quasi cap classe; a l'adquisició de coneixements i a la disciplina amb què han treballat". Fernández els animà a anar més enllà i no conformar-se només amb fer interpretació sinó també provar en direcció i escriptura donat que falten especialment autores que donin un contrapunt a un teatre que fins ara ha estat molt escrit per homes, "cal continuar estudiant sempre, fins que un es retira s'ha d'aprendre", declarà.

Estudis a Menorca
L'Escola d'Art Dramàtic de Menorca va iniciar el seu camí al curs 2008-2009 impulsada pel Consell i amb la col·laboració de l'ESADIB per tal de servir com a plataforma de llançament cap els estudis superiors d'art dramàtic, una passa prèvia i indispensable que no existia a Menorca ni a Balears. "De fet ja s'ha iniciat que puguin assistir a les classes de Menorca alguns alumnes mallorquins que tenguin la intenció de realitzar estudis superiors en un futur", va donar a conèixer Fernández.

La necessitat de l'escola menorquina es constata novament com a resposta a una demanda que feia temps que es detectava en la societat. Enguany s'han comptabilitzat 47 preinscripcions entre les quals es farà una selecció de quinze o vint persones que seran les que participaran en un nou primer curs. Al segon curs hi accedeixen catorze alumnes.

L'Escola d'Art Dramàtic de Menorca estrena per aquest curs nova seu a Ferreries, a l'Institut Biel Martí, amb el propòsit de fixar-se a la població i ocupar d'aquí a un parell d'anys el nou centre multifuncional que s'està construint actualment, com informà Joan Lluís Torres, conseller de Cultura. Els alumnes procedeixen de distints pobles de Menorca i n'hi ha fins i tot de l'estranger, com Argentina.