Carlos Juanico, Francisco Carrasco i Josep Fortuny fent balanç de la mostra de cuina - SP

TW
0

Tot molt bo i tothom ben satisfet. Durant deu dies, fins avui, vint restaurants de Menorca ofereixen dos menús que s'inscriuen en la primera edició de la Mostra de Cuina Menorquina. La cuina tradicional i també la de nova creació en base a antigues receptes i sobretot productes autòctons, són la recepta que ha inspirat a L'Associació de Restauració de Menorca a emular els veïns mallorquins que ja duen vint-i-sis anys posant en pràctica aquesta iniciativa que segons el balanç que es feia ahir és aquí també molt positiva.

Francisco Carrasco, president de l'Associació de Restauració de Menorca, no ocultava ahir el seu entusiasme tant per la recepció del públic, menorquí i també de fora, com pels restauradors "el més polit és que els restaurants estan molt satisfets. Ja han demanat alguns de fer-ho dues vegades a l'any i els hem dit que no, que emprendrem noves iniciatives". Asseguren que alguns restaurants s'han vist desbordats i els 25.000 fulletons que ho anunciaven dijous estaven acabats, pel que es va fer una nova edició.

Promocionar la cuina i el producte de Menorca és un dels principals propòsits pel que els esforços s'han orientat a donar a conèixer la mostra especialment a les altres Illes Balears. Carlos Juanico, vicepresident de l'Associació de Cuiners de Menorca "Acomer" ho justificava, "s'ha d'atreure els turistes també pel menjar perquè a través dels plats que elaboram podem mostrar la nostra manera d'entendre i gaudir de la cuina", i afegia "a les tradicionals receptes de l'àvia hi hem d'incloure ara també noves pràctiques i tècniques que s'adiuen amb les noves tendències", i açò és el que han fet la majoria que ofereixen plats que es reinventen sobre les receptes tradicionals.

Una de les persones claus en la gestió de la mostra de cuina és, segons Francisco Carrasco, Josep Fortuny gerent de CAEB. Fortuny es planteja ara la tasca d'impulsar noves idees i assumir nous reptes com la que s'accepti com a destí gastronòmic la cuina menorquina en el prestigiós programa "Saborea España". Josep Fortuny també va voler ressaltar la importància de l'esforç realitzat pels restauradors així com les col·laboracions de la Conselleria de Turisme i Treball del Govern i múltiples patrocinadors que de distintes maneres han donat el seu suport.