Entre cavalls, pomades i tapes de calamars, residents i visitants van poder gaudir ahir de les festes de Cala en Porter sota un sol que regalava un dia més d’estiu - Javier

TW
0

Cala en Porter es va despertar ahir amb el somriure del sol que va regalar-los un preciós dia d'estiu. A les 9.30 hores eren molts els que van anar convidats a berenar de coca i xocolata a l'edifici municipal, tot un indicador de les ganes de participar en els actes programats al llarg del dia per celebrar el segon dia de les festes.

Quasi quaranta cavalls formaren la qualcada que va sortir ben prest a recórrer els carrers de Cala en Porter fins que cavallers i caixers descavalcaven per assistir a la tradicional Missa de Caixers que es celebra també a l'edifici municipal.

El jaleo es va viure en forma de rodeig. La gent va encerclar els cavalls que botaven gairebé en solitari donant mostra més que mai de la doma amb la que han après a fer el bot del cavall de raça menorquina. La gent mentrestant aprofitava també per refrescar-se una mica i assaborir la tradicional tapa de calamars que s'ha convertit amb els anys en un costum més de les festes de Cala en Porter.

A les 16 hores el jaleo arribava a la seva fi després de dues voltes més una tercera en la que es feia entrega de la canya verda, amb cullera de plata, a tots els participants de la qualcada.

Al capvespre els actes programats també van mantenir ocupats als assistents. El Centre Eqüestre de Son Martorellet va realitzar una mostra de doma mentre que les Majorettes d'Alaior feien la seva exhibició a la plaça Gran. Música i ball per diferents racons de la població, ball folklòric amb el grup Es Born, música amb viu amb Reynes i actuació també de Tribute Robbie Williams.

L'adéu fins l'any que ve el posaren els focs artificials que a mitjanit estava previst llençar des de la plaça de l'Església.